Don King til VG om Trump: – Han kommer til å vinne

HEMPSTEAD (VG) Boksepromotor Don King (85) drev nylig kampanje sammen med Donald Trump. I natt sitter han i salen under presidentduellen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var en svært opplagt 85-åring som snakket med media inne i presserommet vegg i vegg med salen hvor debatten mellom Donald Trump (70) og Hillary Clinton (68) avholdes.

Da VG spurte ham om hans vurderinger av Trumps sjanser i natt, svarte han:

– Jeg tror at han kommer til å vinne.

Bokselegenden rakk ikke å si så mye mer før en medarbeider i Trumps kampanje forsøkte å få ham bort fra pressen. Det ville ikke 85-åringen høre snakk om.

– Ikke gjør det der. Nei, nei. Jeg kommer ikke til å gå den veien.

Les også: Dette er velgerne Clinton og Trump kjemper om i natt

– En ekte amerikaner

Han fikk det som han ville, og fortsatte å snakke med oss.

– Det er fordi han har systemet på stemmeseddelen. Ingen i historien har gjort det. Det gir folk mulighet til å stemme mot et system som er korrupt og fikset.

På spørsmål fra en annen journalist om hvilken president han tror Trump vil kunne bli, svarer 85-åringen:

– Han kommer til å bli en veldig bra president, fordi han er en mann for folket. Alt handler om folket. Det er ingen parti som har fått ham hit, ikke demokratene, ikke republikanerne, ikke etablissementet. Hans forpliktelse er overfor det amerikanske folket.

– Han er en amerikaner, en ekte amerikaner. Han vil gi hvite kvinner deres rettigheter, og mørkhudede deres rettigheter.

Giæver kommenterer: Ansikt til ansikt

Brukte n-ordet

Det vakte oppmerksomhet da King onsdag i forrige dukket opp på et valgmøte i en kirke i Cleveland i Ohio for å introdusere Trump. Stuntet var en del av forretningsmannens strategi for å nå ut til afroamerikanere – en velgergruppe han sliter med å nå frem til.

Mer oppmerksomhet fikk møtet da King tilsynelatende kom i skade å bruke ordet «nigger», men tok seg umiddelbart i det og korrigerte det til «negro».

King sier til VG at han sitter i salen under debatten.

– Jeg kommer til å være der – håpe og be om at han vil gjøre som han alltid gjør. Han er en vinner og jeg håper at han vinner. Dersom han vinner, så vinner det amerikanske folket.

– Har du vært i kontakt med Trump?

– Jeg har flydd med Air Force One, sa han før han korrigerte seg selv:

– Trump Force One!

King er en legende innenfor boksing, og er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Mike Tyson. I oppveksten var han tilknyttet mafiaen, og ble i 1966 funnet skyldig i å ha knivstukket en person med døden til følge. 13 år tidligere drepte han en person som forsøkte å rane hans kasino, men ble frifunnet etter at retten mente at han hadde handlet i selvforsvar.

Se VG-fotografens bilder fra debatten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder