Dansk museum dropper titler med ordet «neger»

UTENRIKS

Statens Museum for Kunst i København har valgt å endre titlene på 14 kunstverk slik at de ikke lenger inneholder ord som «neger» og «hottentott».

  • NTB
Publisert:

Beslutningen har fått kritikk for å være «uvitenskaplig» og «uhistorisk», men nå tar museets samlings- og forskningssjef Peter Nørgaard Larsen til motmæle.

Leste du denne? Fjernet N-ordet fra «Huckleberry Finn»

Han understreker at det ikke er de originale titlene som er endret, men navn som museet selv har gitt verkene på bestemte tidspunkter, skriver NTB.

Les også: Vår Staude i hardt vær etter tabbeintervju

– Da det er snakk om tidsbestemte museumstitler, mener vi at det er vår oppgave å gjøre dem tidsriktige, slik at de også gir mening for folk i 2016, sier han og uttdyper:

– Vi aner ikke hva verkene het opprinnelig. Mange av dem har først fått sin tittel flere hundre år etter at de ble laget, altså først når de er kommet på museum, hvor noen museumsinspektører og kunsthistorikere har gitt dem en tittel.

Mener Pippi er rasistisk: Klipper om filmen

Nørgaard Larsen understreker at hadde det vært snakk om originale kunstitler, ville museet ha bevart dem og gjort oppmerksom på at det er snakk om originale titler.

Her kan du lese mer om