POLITIAKSJONEN: Her er tungt bevæpnet belgisk politi på vei inn i leiligheten hvor terroristene forberedte angrepene.

POLITIAKSJONEN: Her er tungt bevæpnet belgisk politi på vei inn i leiligheten hvor terroristene forberedte angrepene. FOTO: Bill Mizzian

NY-Times: Politiet hadde blitt varslet om terrorleiligheten i Brussel

En bekymret nabo skal ha varslet politiet om leiligheten der brødrene som utførte terroren i Brussel bodde.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det skriver New York Times. Avisen har snakket med eieren av bygget der terroristbrødrene Ibrahim og Khalid El Bakraoui bodde. Han forteller om en sterk lukt av kjemikalier, som spredte seg i hele det seks etasjer høye bygget. Og at politiet skal ha blitt varslet om leiligheten før angrepet 22. mars 2016.

VG i Brussel: Her slår politiet til mot bombeleiligheten

– Det har vært etterforskning her både før og etter hendelsene, sier Alexandrino Rodrigues til avisen, og hevdet at politiet hadde hatt leiligheten og bygget under oppsyn før angrepene.

I dagen etter angrepene i Brussel har det foregått en klappjakt på terroristene og deres nettverk, der flere knyttes til IS og terroren i Paris i november i fjor.

Ifølge CNN er fremdeles åtte mistenkte fra Brussel og Paris-angrepene på frifot.

VG-spesial: Her er alt du trenger å vite om Brussel-terroren

Terrorist observert ved leiligheten

I ettertid har det vært stilt spørsmål om hvordan terroristene kan ha gått under radaren til politiet, og hvordan de etter Paris kan ha planlagt nye angrep i Europa.

Da politiet til slutt aksjonerte mot leiligheten og fant kjemikalier, en bombe og IS-flagg, hadde allerede terroraksjonen funnet sted.

Det har tidligere kommet frem at politiet ble klar over leiligheten etter tips fra taxisjåføren som kjørte selvmordsbomberne til flyplassen. Sjåføren skal ha stusset på lukt av ammoniakk som etter hvert fylte bilen.

Leiligheten ligger i bydelen Schaerbeek hvor den tredje terroristen, Najim Laachraoui (24), vokste opp. Før han sprengte seg selv i luften ved Zaventem flyplass i Brussel 22. mars, skal han ha konstruert bombene som ble brukt i både Brussel og Paris. Ifølge New York Times skal han ha blitt observert ved leiligheten i forkant av angrepene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder