Ryker fortsatt kraftig etter brann-drama på luksushotell i Dubai

Norsk kvinne: – Det er utrolig ubehagelig

Nyttårsaften brøt det en kraftig brann i en 300 meter høy skyskraper i sentrum av Dubai. Fredag etterforsker myndighetene brannårsaken, melder BBC.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Like før klokken halv ti lokal tid begynte det å brenne kraftig i en skyskraper i Dubai.

Brannen startet i femstjernershotellet The Address Downtown, melder avisen Khalej Times på Twitter. Like i nærheten ligger verdens høyeste skyskraper Burj Khalifa, der det ble sendt opp fyrverkeri i forbindelse med årets nyttårsfeiring.

16 personer ble lettere skadet og én person moderat skadet i brannen på luksushotellet. I tillegg døde én person som følge av hjerteinfarkt.

Tross de voldsomme bildene opplyste myndighetene etter halvannen time at de hadde kontroll over 90 prosent av brannen.

Etterforsker årsak

Fredag morgen melder BBC at myndighetene i Dubai etterforsker brannen for å finne årsaken.

– Brannen var en ulykke og startet i eksterne deler av bygget i 20-ende etasje, sier direktør for trafikkavdelingen i Dubai-politiet, til avisen The National.

Gatene rundt hotellet er stengt, mens området rundt Burj Khalifa er åpent.

Nyttårsfeiringene fortsatte som planlagt, og raketter ble skutt opp ved midnatt.

VG har vært i kontakt med UD som undersøker om nordmenn kan være involvert.

Ifølge myndighetene i Dubai jobber turistdepartementet med å finne alternative overnattingssteder for gjestene som er evakuerte fra Address hotel.

Les også: Stordalen midt i Dubai-branndramaet

Måtte evakuere

May Britt Doksæter (44) og samboeren Geir Karlsen (46) har feiret nyttårsaften i Dubai. For å få best mulig utsikt til fyrverkeriet, valgte de å spise middag på Address Hotel.

MÅTTE EVAKUERE: May Britt Doksæter (44) og samboeren Geir Karlsen (46). Foto: ,

– Jeg hadde akkurat gått for å hente meg dessert, da samboeren min kom løpende og sa «May Britt, vi må gå, det brenner». Så da var det bare å gripe vesken og løpe ut, forteller hun.

Ifølge Doksæter gikk evakueringen rolig for seg.

– Folk bare gikk i full fart ut av hotellet. Da vi kom ut, så vi at det brant på høyre side av utgangen, sier hun.

– Etter hvert begynte det å brenne mer og mer. Det kom flak flyvende gjennom luften. Og vi hørte tre eksplosjoner - først en liten, så to større, sier hun.

Det er fortsatt ukjent hva som er årsaken til brannen.

RYKER: Fredag morgen ryker det fortsatt kraftig av skyskraperen i Dubai. Foto: Jon Gambrell , Ap

– Ubehagelig

Også Malin Sjoner (29) og kjæresten Terje Vatle (37) feirer nyttår i Dubai. De spiste middag i nabobygget Burj Kalifa, verdens høyeste bygning.
– Vi har fått et bord med utsikt ut mot bygget, og vi ser det brenner skikkelig. Det ser ut til å bli verre og verre. Jeg er veldig bekymret og synes det er utrolig ubehagelig. Vi vet jo ikke noe om årsaken, og det kan være giftige gasser, sa Sjoner til VG kort tid etter at brannen hadde brutt ut.

– Vi trodde først det var fyrverkeri, men skjønte fort at det var mer alvorlig. Det står flammer ut av bygget, la hun til.

Ifølge myndighetene skal brannen ha brutt ut på utsiden av 20. etasje. Brannvesenet jobber for å hindre at brannen sprer seg inne på hotellet, melder myndighetene på Twitter.

I Dubai var det planlagt tre separate oppskytingen, deriblant på Burj Khalifa, hvor 1,6 tonn med fyrverkeri skulle sendes opp, melder AP. Myndighetene meldte tidlig at fyrverkeriet ville bli skutt opp som planlagt.

– Gatene er overfylte, og det er sikkert hysterisk der nede. De stenger av biltrafikken inn til sentrum, så vi har trolig ingen mulighet til å komme oss ut med bil hvis det skulle bli nødvendig, sa Sjoner og fortseatte

– Vi har blitt bedt om å avvente. Her inne er det ikke noe hysteri, men vi vil vurdere om vi skal komme oss vekk. Det er allerede mange som har dratt fra bordene sine.

FLYKTER I FINSTASEN: Nyttårsaften brøt det ut en kraftig brann på et luksushotell i Dubai. Foto: Ahmed Jadallah , Reuters

Faisal Rahman (34) fra Bergen er på ferie i Dubai med familien.

– Vi sto rett foran bygget – det er der folk samler seg for å se på fyrverkeriet. Vi var på vei til å gå, og da vi snudde oss, så vi at det hadde begynt å brenne, sa Rahman da VG snakket med ham tidligere torsdag kveld.

– Bygget brenner fortsatt. Det blåser en del her, så brannen har spredt seg fort. I løpet av fem til ti minutter spredte brannen seg nedenfra og helt opp, sa han.

The Adress Downtown Dubai ble i 2012 kåret til verdens beste hotell av et USA-basert reisemagasin for forretningsreisende fra hele verden.

Dubai er kjent for sitt nyttårsfyrverkeri. Ifølge AP er det om lag én million tilskuere til det spektakulære showet hvert år.


SE LESERVIDEO:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder