ER DETTE TERRORISTENE? Et stillbilde fra et CCTV-kamera viser det de tror er det tre terroristene som angrep Atatürk flyplass i Istanbul tisdag. Foto: Reuters

Tyrkisk politi har gått ut med nye bilder av mistenkte terrorister

Bilder fra et overvåkingskamera viser det tyrkisk politi tror kan være terroristene som står bak angrepet på Atatürk flyplass.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Stillbilder fra et overvåkingskamera offentliggjort av tyrkisk politi viser det som antas å være terroristene som angrep Atatïrk flyplass i Istanbul tirsdag. 44 mennesker er hittil bekreftet drept i angrepet, og over 200 ble skadet da tre terrorister åpnet ild før de sprengte seg selv i luften.

Et av bildene viser mørkt antrukket mann med jakke, til tross for at temperaturen på tirsdagkvelden lå på over 22 grader, som ser ut til å bevege seg inn på terminalen.

Les også: Avis: Istanbul-angriperne planla å ta gisler

Et annet bilde viser det de tror er en av terroristene som rolig spaserer inne på flyplassen, mens menneskene rundt ham dukker og løper for å komme seg i trygghet. Bildet er datostemplet 28.06.2016 klokken 21:54:37.

Et siste viser ifølge Reuters de tre terroristene samlet inne på terminalen, mørkt kledde og to av dem med caps på hodet.

Les også: Åtte år gamle Huda ble drept av terroristene

21.54.37: Bildet er et skjermbilde av en video fra inne på terminalen. Bildet viser det de tror er en av terroristene som beveger seg forholdsvis rolig inne på flyplassen, mens menneskene rundt ham dukker og løper for å komme seg i trygghet. Foto: CCTV/AP

Ble overvåket før angrepet

Kort tid før terroristene satte i gang angrepet, skal de ha blitt overvåket av politiet, som trodde de var tyver.

Det viser meldinger som skal ha blitt sendt mellom flyplass-politifolk på meldingstjenesten WhatsApp.

Mellom seg skal politimenn ha diskutert hvorfor mannen hadde på seg jakke når det var så varmt, og hvorvidt personen kanskje kunne være en tyv.

Les også: Sikkerhetsrådgiver om flyplassikkerhet: – Avgangshaller ikke tryggere enn Oslo S

SIKTET OG SKJØT: Her skyter en av terroristene en siviltkledd politimann. Foto: CCTV/Reuters

Skjøt politimann

En politimann gikk frem til det som skal ha vært en av terroristene og bedt ham om å vise frem legitimasjon. Vedkommende skal da ha latt som om han lette etter passet sitt. I stedet skal han ha dratt opp et våpen, skutt den sivilkledde politimannen tre ganger, og såret ham hardt.

En CCTV-video som Mirror har fått tilgang til viser et sjokkerende øyeblikk hvor en av terroristene skyter en sivilt kledd politimann som faller i gulvet, og blir liggende. Det er ikke kjent om det er den samme politimannen den tyrkiske avisen skriver om, som den som blir skutt på videoen.

NB: Sterke bilder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder