SOM SILD I RØR: Da brannvesenet åpnet en tørr brannhydrant ble de møtt av dette synet. Foto: Aylesford and District Volunteer Fire Department ,

Brannvesenet ble hindret av fisk

Da brannvesenet i Nova Scotia skulle slukke en gressbrann tirsdag oppdaget de at det var noe helt spesielt som stanset vanntilførselen.

  • Ida Christine Johannessen

For å slukke gressbrannen forsøkte brannmannskapet i Annapolis Valley i Nova Scotia å pumpe vann fra en dam i området, men det kom ikke vann ut av hydranten.

De ble derimot vitner til et spesielt syn da de åpnet den tørre brannhydranten, melder CBC.

Det var ikke tørke som var problemet, men heller fisk som sperret for vannet.

– Vi slet med hydranten og tok den fra hverandre fordi vi trodde at en pakning kanskje hadde gått i stykker. Vi fant i stedet en stor mengde fisk, og hvordan de har kommet seg dit er utenfor min fatteevne, forteller stasjonssjef Shawn Carey.

Les også: Sjekk denne kjempetorsken!

Aldri opplevd noe lignende

– Mange av gutta som sto der har vært brannmenn i mange år og aldri sett noe slikt. Jeg vet at noen brannstasjoner har hatt problemer med salamandere i uttørkede hydranter, men aldri fisk, sier Carey.

Han anslår at det var rundt ett dusin fisk som hadde satt seg fast. Noe hadde overlevd og ble sluppet ut i dammen igjen.

Brannvesenet fikk til slutt pumpet vann fra dammen og slukket gressbrannen, men Carey sier han likevel er glad for at det bare dreide seg om en gressbrann, da forsinkelsene kunne fått store konsekvenser for større branner.

– Vi vil dra tilbake dit og undersøke hva som har skjedd for å hindre at det skjer igjen, sier han.

Så du denne? Hund skal ha satt vogntog i bevegelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder