NEW YORK'S FINEST: Her er bilder tatt rett etter at Nicole Piridis og Roman Goris reddet de søte, små grå i mars. New York-politiet går ofte under kallenavnet «New York's Finest» - og beviser at de også kan være ekte dyrepoliti. Foto: NYPD

Fant kattungene dumpet – politiet adopterer hjerteknuser

Nicole fant sin greske gud på jobb i politiet: Den bittelille
storsjarmøren Apollo.

  • Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sammen med kollegaen Roman Goris rykket Nicole Piridis i begynnelsen av mars ut til meldingen som vil få enhver dyrevenn til å se rødt:

Flere kattunger var etterlatt for å dø i en koffert i nærheten av Williamsburg-broen i New York.

Men de syv kattene hadde ni liv - og litt til. Etter to måneders behandling hos dyrevernorganisasjonen ASPCA har nemlig flere kattungene fått et nytt liv, etter å ha blitt adoptert av redningskvinnen Piridis og vennene hennes.

LÆR DEG KATTE«SPRÅK»: Slik tolker du katten din

- Han er bare veldig koselig, veldig kosete og leken. Han er fantastisk, sier politikvinnen om sin nye – og nesten kriminelt søte samboer – som har fått navnet Apollo.

Ifølge New York Daily News har et av de andre grå sjarmtrollene fått navn fra gresk mytologi, oppkalt etter vårgudinnen Persefone.

Les videre og sjekk flere kattehistorier under bildet

ENDTE KATTEPINEN: Nicole Piridis og hennes nye samboer, katten Apollo som har vokst seg både større og sunnere etter nesten to måneder på dyresykehus. Foto: ASPCA

MØRE OG ROMSDAL: Katt reddet ku fra ku-katastrofeREDDET KATT REDDET MANN: Fra brann (ja, det går an!)
ROGALAND: Mirakel-kattunge reddet fra bilmotor
TRØNDELAG: Her blir stakkars Tjukka (10 mnd) tatt av ørn
KATTETYV: Hver natt stjeler katten Birgit undertøy fra menn
KJENDIS-VRIEN: Miley Cyrus skadet av katt

En tredje kattunge ble adoptert bort denne helgen, mens de to siste som overlevde drapsforsøket fortsatt får behandling på dyrevernsenteret.

- Fantastisk løsning

- Dette er en fantastisk løsning for disse sårbare kattungene som ble kynisk dumpet for å dø, sier Howard Lawrence i ASPCA.

- Det var den raske responsen fra politifolkene i 90. politidistrikt som sammen med de dedikerte medarbeiderne våre på ASPCA som gjør at tre dyr nå har fått kjærlige, trygge hjem, sier han.

Jakter kattedumper

FENGSLENDE BLIKK: Nicole og resten av kollegene i New York-politiet ble sjarmert i senk av kattungenes røverblikk. Nå sikrer de dem et nytt liv. Foto: NYPD

At de to siste kattungene vil få et nytt hjem, er det liten tvil om. Pågangen av potensielle katteeiere er så stor at organisasjonen og politiet har måttet understreke at de ikke tar imot flere søknader om adopsjon.

Samtidig fortsetter politiet jakten på kattedumperen. Så sent som i går ba politidistriktet om tips gjennom pressemeldinger og sine Facebook-sider.

- Ondskapsfulle handlinger som dette blir ikke tolerert i New York. Vi ber alle som har informasjon om saken om å ta kontakt med New York-politiet, sier Lawrence.

FÅR DU IKKE NOK? Nå kan du få katteduft på flaske!

SJARMTROLL: Ingen tvil om hvem som var dagens mest populære innbrakte i New York-politiets 90. politidistrikt. Foto: NYPD

POTENE I VÆRET!: Slik tok New York-politiet vare på kattungene etter å ha reddet dem fra den sikre døden. Foto: NYPD

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder