RULLINGS: Leder bak sigarprosjektet, Jose «Cueto» Castelar, og hans hjelpere kjederuller sigaren gjennom flere rom. Selv om Fidel Castro klarte å gi opp røykingen for flere år siden, vil han gi den lange sigaren som bursdagspresang på 90-års dagen. Foto: Desmond Boylan AP

Castro feires med 90 meter lang sigar

Forhåpentligvis blir Cubas Fidel Castro i fyr og flamme over gaven som skal markere hans 90-årsdag.

  • Silje Fjeldstad

I 1985 ble Fidel Castro stadig avbildet med en sigar i munnen, men sluttet med aktiviteten for mange år siden. Foto: Charles Tasnadi AP

Den cubanske sigarrulleren Jose «Cueto» Castelar håper å blidgjøre den tidligere lederen på Cuba, Fidel Castro, som feirer 90 år i dag.

I går rullet han verdens lengste sigar, som etter sigende er 90 meter lang, og satte med det ny verdensrekord. Gaven skal skjenkes Castro i dag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Arbeidet med rullingen var krevende, og sigarrulleren Jose fikk bistand fra et dusin andre personer, slik at ikke arbeidet ikke skulle gå opp i røyk.

– Den er 90 meter lang, for å feire de 90 årene til vår «commandante», sier Castelar, ifølge NTB.

Les også: Overlege slår alarm om festrøyking.

Røykfri i flere år

Som ung ble Castro ofte avbildet med en sigar mellom tennene, men sluttet å røyke sine Cohiba-sigarer for mange år siden. Lederen bak sigarprosjektet, Jose Castelar, tror likevel gaven faller i smak:

– Han har ikke røyket på årevis, men gaven vi gir til ham er det harde arbeidet vi har gjort for å feire bursdagen hans, mener Castelar. Han og kollegaene jobbet tolv timer dagen i ti dager for å få ferdig sigaren, som har vanlig bredde som en vanlig sigar. De håper også at den kan få en plass i Guinness rekordbok.

Fidel Castro ble statsminister på Cuba i 1959, og satt til 1976, og ble etter det Cubas president. 31 juli 2006 overga han presidentembetet til sin bror, Raul Castro.

Les også: Fidel Castro: – Tiden vil komme for oss alle

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder