PÅ FLUKT: Gresk politi begynte i morgentimene tirsdag å fjerne migranter og flyktninger fra grensa til Makedonia. Foto: Robert Atanasovski , Afp

Gresk politi fjerner flyktninger fra Makedonia-grense

Gresk politi begynte tirsdag morgen å fjerne flere hundre strandede flyktninger og migranter fra grensa mot Makedonia, som i praksis er stengt for nordafrikanere og afghanere.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet ankom Idomeni-området før daggry og omringet ifølge øyenvitner hundrevis av migranter og flyktninger, som deretter ble geleidet om bord i busser.

Tusenvis av mennesker har de siste dagene samlet seg ved grensa mot Makedonia, de fleste av dem afghanere som ikke lenger slipper over.

Makedonske grensevakter krever pass eller andre identitetspapirer for å slippe folk over grensa. Heller ikke alle krigsflyktningene fra Syria og Irak har dette.

Husker du? Her stanser pappas kamp for et bedre liv

Samtidig med at Makedonia skjerpet grensekontrollen, fortsetter flyktninger å strømme inn i Hellas fra Tyrkia.

Mandag ankom 1.250 flyktninger og migranter Aten med ferjer fra tre greske øyer, som de hadde ankommet med båt fra Tyrkia tidligere. Mange av dem hadde bussbilletter videre til Idomeni, men det var uklart om de ville få slippe videre.

Mens Makedonia i praksis har stengt grensen for nordafrikanere og afghanere, melte Portugal at de gjerne vil ta imot opptil 10.00 flyktninger fra EU-land som har tatt imot flere enn de kan håndtere. De har bare tatt i mot 32 asylsøkere hittil.

Se bildene: Flyktninger strømmer til Hellas – systemene kollapser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder