LØSLATT: Svensk politi anklager ikke lenger Mutar Muthanna Majid (22) for planlegging av terror. Foto: POLITIET ,

Terroranklaget 22-åring i Sverige: – Jeg har det bra

Mutar Muthanna Majid, 22-åringen som i Sverige feilaktig ble mistenkt, etterlyst og pågrepet for terrorplanlegging, sier han har det bra.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Majid befinner seg ifølge svenske medier som snakket med ham i telefonen søndag, på et hotellrom på et hemmelig sted.

Sikkerhetspolitiet Säpo renvasket søndag 22-åringen for all terrormistanke og slapp ham fri, tre dager etter at han ble pågrepet på det lille tettsted Boliden hvor han bodde nord i Sverige.

– Alt er bra, sier han, ifølge Aftonbladet og Expressen , som snakket med Majid via tolk da irakeren ringte vennene som var samlet i en flyktningbolig i Boliden.

22-åringen spøkte og virket å være i godt humør under telefonsamtalen, der han forteller at politiet behandlet ham godt og ga ham god mat mens han var frihetsberøvet.

Irakiske Majid sier videre at han ikke bærer noe nag til svensk politi og at han tror det hele kan skyldes en slags feilanmeldelse, ifølge Expressen.

Den svenske innenriksministeren Anders Ygeman beklaget søndag at en uskyldig person ble pågrepet og offentlig anklaget for terrorplanlegging. Det er uklart om Säpo anser Majids sikkerhet for å være i fare nå, men politiet sier han skal tilbys støtte under sitt opphold i Sverige.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder