Skytter tok seg inn på fabrikk i USA: Flere drept og skadet

I 26 minutter skjøt mannen rundt seg før han selv ble drept av politiet. Flere av ofrene er hans egne kollegaer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var i 17-tiden lokal tid at en bevæpnet mann tok seg inn på gressklipperfabrikken Excel Industries i Kansas-byen Hesston. Der åpnet han ild mot de ansatte.

Han kjørte før dette rundt i gatene i sin egen og så en stjålet bil og skjøt rundt seg. De første skuddene skal ha falt i nabobyen Newton, før han dro videre til småbyen like ved.

Til lokalavisen Hesston Record forteller vitnet Matt Gerald hvordan det blodige dramaet utspant seg.

– Jeg så skytteren gå ut av bilen sin, skyte noen og så gå inn i bygningen, forteller han.

Så langt har politiet bekreftet at fire mennesker er døde, men tallet meldes å være så høyt som syv. Blant dem er gjerningsmannen, opplyser sheriffen.

Ytterligere 14 ble skadet. Tilstanden til minst fem av disse er kritisk.

Mens skytingen pågikk skal flere ha klart å rømme fra bygningen for å varsle om hjelp. Andre skal ha begynt med førstehjelp på de skadede.

– Jeg hørte smell som hørtes ut som skudd. Folk løp i alle retninger og jeg begynte også å løpe. Alle sammen løp over veien. Vi kunne høre kuler fyke forbi oss, sier Chris Brook, som er ansatt på fabrikken, til lokalavisen.

Var ansatt på fabrikken

– Dette er bare en forferdelig hendelse som skjedde her. Det kommer til å være mange triste mennesker når dette er over, sier sheriff T. Walton i Harvey County.

På en pressekonferanse opplyste politiet at mannen var bevæpnet med en rifle og flere pistoler.

Politiet mener de har identifisert mannen. Da de rykket ut for å gjennomsøke boligen hans, skal de ha blitt nektet å komme inn av romkameraten hans. Bevæpnet politi jobber fortsatt med å forhandle med romkameraten, skriver NBC News.

Les også: 352 masseskytinger i USA i fjor

Den antatte gjerningsmannen var ansatt ved fabrikken, hvor han jobbet som maler. Flere av hans kollegaer sier at han hadde psykiske problemer. Sheriffen uttalte i timene etter skytingen at myndighetene har informasjon om «enkelte ting som trigget» mannens handlinger.

Skytteren drept

Det var en enslig politimann som først kom til stedet. Ifølge sheriffen var det denne politibetjenten som skjøt og drepte den antatte gjerningsmannen. Han mener at kollegaen reddet «mange, mange liv».

Området ble like etterpå gjennomsøkt for å sjekke om det var flere bevæpnede personer involvert.

Det ble funnet en grå og rød bil like ved åstedet, som ifølge den lokale TV-stasjonen KWCH12 knyttes til den mistenkte skytteren.

Please send your thoughts and prayers to the people of Hesston tonight.

Den videregående skolen som ligger like ved ble som følge av skytingen fullstendig stengt ned. Sperringene er nå hevet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder