NYTT TEAM: De tidligere rivalene Donald Trump og New Jersey-guvernør Chris Christie. Her sammen på scenen i Hickory i North Carolina i mars. Foto: Chuck Burton Ap

Christie får sentral rolle i Trump-teamet

Chris Christie (53) skal lede gruppen som skal forberede Donald Trump (69) på en eventuell inntreden i Det hvite hus.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

New Jersey-guvernøren er utpekt til å lede «et omfattende team av fagfolk som vil forberede overtakelsen av Det hvite hus, og alt dette medfører, i høst», skriver Trumps valgkampteam på sitt nettsted.

USA-kjenner om Trumps taco-tweet: – Han er sleip som en ål

Måtte kaste inn håndkle

Christie måtte selv gi seg tidlig i nominasjonskampen på republikansk side, og siden har han uttrykt støtte til Trump og hans kandidatur.

New Jersey-guvernøren er også blitt nevnt som en mulig visepresident for mannen som etter all sannsynlighet blir Det republikanske partiets kandidat til presidentvalget i november.

Valget av Christie kommer på et svært viktig tidspunkt for Trump, som ristet av seg sine to siste utfordrere, Ted Cruz og John Kasich, med seieren i nominasjonsvalget i Indiana sist uke.

Fikk du med deg? Christie snakket for høyt i mobil - ble kastet ut av stillevogn

– Jeg er beæret

Nå ser teamet fram mot landsmøtet i partiet, og deretter selve presidentvalgkampen mot Demokratenes kandidat – trolig Hillary Clinton.

– Guvernør Christie er en ekstremt kunnskapsrik og lojal person med redskapene og ressursene som trengs for å sette sammen et overgangsteam uten sidestykke, et som vil være forberedt på å ta over Det hvite hus når vi vinner i november. Jeg er takknemlig for guvernør Christies bidrag til denne bevegelsen, uttaler Trump i pressemeldingen.

– Jeg er beæret over tilliten Trump har til meg, og jeg ser fram til å sette sammen et førsteklasses team som vil skaffe en administrasjon som på beste måte vil tjene den valgte presidenten og landet, sier Christie.

Les også: Trump gir blaffen i Stones-krav

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder