GISLER: Her er 19 av de 23 kristne hjelpearbeiderne fra Sør-Korea som er bortført i Afghanistan. Foto: AP

Frykter for sørkoreanske gislers liv: - Gislene drev ikke misjonsarbeid

De 23 sørkoreanske gislene i Afghanistan likvideres i ettermiddag dersom ikke 23 fangede Taliban-medlemmer løslates.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

En representant for Taliban meddelte i går at tidsfristen for afghanske myndigheter å løslate de 23 Taliban-soldatene ble utvidet med 24 timer. Den nye fristen er klokken 16.30 i ettermiddag, norsk tid.

Gislene i god form

De sørkoreanske gislene som holdes av den islamistiske Taliban-bevegelsen i Afghanistan skal være i god form, ifølge en representant for Taliban.

Talsmannen gjentok samtidig trusselen om å drepe samtlige 23 gisler hvis noen forsøker å få dem satt fri. Det vil ikke være Talibans ansvar, hevdet han.

Kirken som de 23 bortførte sørkoreanerne tilhører vil nå avbryte noe av sitt frivillige arbeid i Afghanistan under forsøket på å få løslatt de kidnappede medlemmene, ifølge nyhetsbyrået AP.

- De var ikke misjonærer

Kirka understreker at de bortførte sørkoreanerne ikke deltok i noe kristent misjonsarbeid i Afghanistan, men at de kun utførte medisinsk og annen frivillig hjelp til de kriserammede menneskene i det krigsherjede landet.

VGTV: - Vi må ikke gi opp håpet

- Vi beklager at vi volder besvær, men det er ikke riktig at våre aktiviteter blir misforstått som misjonærarbeid, sier pastor Bang Young-gyun fra Saemmul-kirken i Bundang, sør for Seol, ifølge AP.

Kommentaren kommer etter mistanker om at de bortførte skal ha forsøkt å konvertere folk i det dypt konservativt islamistiske landet. De militante kidnapperne skal ha sagt de vil avgjøre gislenes skjebne etter å ha etterforsket hva de gjorde i Afghanistan.

Mange misjonærer

Den sørkoreanske pastoren sier at prosjekter som blir ansett som uønsket av afghanere vil bli avsluttet, og at de frivillige som arbeider med dem skal bli sendt hjem.

Ifølge AP skal han ikke ha vært klar på hvordan disse prosjektene skal plukkes ut, eller om det skal gjelde alle prosjekter.

Pastoren ville heller ikke opplyse hvor eller hvor mange folk kirka hans sender utenlands, med begrunnelse om at det kunne sette kjepper i hjulene på arbeidet med å få løslatt gislene.

Kun USA sender hvert år ut flere misjonærer i verden enn Sør-Korea, ifølge AP. I fjor jobbet mer enn 16.000 sørkoreanske misjonærer utenfor landet sitt.

Stammemedlemmer megler

Det muslimske samfunnet i Sør-Korea oppfordrer de afghanske gisseltakerne på det sterkeste å løslate sørkoreanerne, med henvisning til den islamske kulturen for å tolerere andre religioner.

Eldre stammemedlemmer forsøker nå å megle mellom Taliban og Afghanistans regjering for å få satt gislene fri. Samtidig har afghanske regjeringsstyrker omringet området der gislene holdes av rundt 70 Taliban-medlemmer i et område sør for Kabul.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder