- TRAGISK: SVs Bjørn Jacobsen er ikke overrasket over at en norsk soldat er blitt drept i Afghanistan. Foto: Scanpix

SV ikke overrasket over soldat-drap

Statsminister Jens Stoltenberg sørger

(VG Nett) SV vil granske om sikkerheten til de norske soldatene i Afghanistan er god nok etter drapet på en norsk spesialsoldat mandag formiddag.

Harald Amdal
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Jeg er ikke overrasket over det som har skjedd - vi visste at noe slikt kunne skje. Vi må nå evaluere situasjonen - om SV mener at episoden i dag bør få konsekvenser for det norske oppdraget i Afghanistan, sier forsvarspolitisk talsmann for SV, Bjørn Jacobsen.

Les også: Frp: - Dette endrer ikke vår holdning

Han legger imidlertid til at «dagen i dag er ikke dagen for å diskutere dette».

- Dette er en svært tragisk hendelse, og tankene mine går til de etterlatte, forteller Jacobsen videre.

Les også:Flere SV-politikere mente tidligere i år at partiet må vurdere å trekke seg fra regjeringen etter beslutningen om å sende nettopp spesialsoldater til Afghanistan.

Stoltenberg sørger

- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at vi har mistet en av våre soldater i Afghanistan. Vi vil uttrykke vår dype medfølelse med avdødes familie og kollegaer, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap), ifølge NTB.

- De norske spesialstyrkene gjør en formidabel innsats for å sikre stabilitet i Afghanistan og øke sikkerheten for hele det internasjonale samfunnet. Vi har hele tiden visst at dette oppdraget var farlig, men tapet gjør likevel et dypt inntrykk, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Soldaten omkom i en skuddveksling like før klokken 9 norsk tid mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder