ADVARER MOT HOMOFILI: Pave Benedict XIV frykter homofili og andre alternative samlivsformer til tradisjonelt ekteskap er en trussel mot menneskeheten. Foto: Scanpix
ADVARER MOT HOMOFILI: Pave Benedict XIV frykter homofili og andre alternative samlivsformer til tradisjonelt ekteskap er en trussel mot menneskeheten. Foto: Scanpix

Paven vil «redde menneskeheten fra homofili»

UTENRIKS

(VG Nett) Like viktig for framtiden som å redde miljøet, mener katolikkenes overhode.

Publisert: Oppdatert: 23.12.08 14:23

Mandag holdt Pave Benedict XVI sin oppsummerende tale for året til Vatikanets seniorstab i Vatikanets Clementine Hall. I talen, som senere ble tilgjengeliggjort for pressen, gikk det klart fram at homofili og transseksualitet er blant pavens største bekymringer foran det nye året.

LES OGSÅ:- Kirken er besatt av homofili

Han gikk så langt som å indikiere at å redde menneskeheten fra homoseksuell eller transseksuell adferd er like viktig som å redde regnskogen.

- Regnskoger fortjener vår beskyttelse, ja, men mennesket fortjener det ikke noe mindre, skal paven ha sagt ifølge BBC.

Skylder på kjønnsteori

Pavens bekymring er at moderne kjønnsteori er med på å tilsløre forskjellen mellom mann og kvinne. Hvis en slik utvikling tillates å fortsette, vil menneskeheten bevege seg mot sin egen selvutslettelse, frykter han.

Kjønnsteori er en teori som utforsker seksuell legning og biologisk og kulturell forståelse av kjønn. Teorien utfordrer på den måten det tradisjonelle bildet av sex og samliv som forbeholdt en mann og en kvinne.

Kjønnsteori har blitt et politisk virkemiddel for å fremme forståelse og toleranse for nye livsstiler og samlivsformer.

Les mer om kjønnsteori påWikipedia!(VG Nett tar ikke ansvaret for innholdet på eksterne sider.)

Står på sitt

Paven har imidlertid ikke latt seg overbevise.

- Det er ikke utdatert metafysikk å mane til respekt for menneskenaturen som mannlig og kvinnelig, sa han i sin tale.

LES OGSÅ:Vatikanet vil avsløre homofile prestekandidater

Den katolske kirken er imot homofilt ekteskap. Homofili i seg selv er ikke ansett som en synd, mens praktisering av homofil atferd betraktes som syndig. I Norge er omtrent 46 000 personer registrerte katolikker.

Her kan du lese mer om