LEI ANGREP: Presidentkandidat Hillary Clinton er lei kravene om at hun skal trekke seg. Foto: Reuters

Raser mot krav om å trekke seg

Hillary Clinton: - Dette er typisk

(VG Nett) Presidentkandidat Hillary Clinton slår hardt tilbake mot kravene om at hun skal trekke seg fra valgkampen.

  • Øystein Eian
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Barack Obama-supporter og leder av den mektige justiskomitéen i Senatet, Patrick Leahy, gikk i går ut som det aller første senatsmedlemmet og ba Hillary Clinton om å trekke sitt kandidatur.

Clinton selv mener det er typisk at hun blir bedt om å trekke seg «når det går bra».

- Har dere lagt merke til at det er mønster her? skriver presidentkandidaten i et åpent brev til støttespillerne sine, ifølge The Washington Post.

- De vet vi kan vinne

- Hver gang kampanjen vår viser kraft og mostandsstyrke, foreslår folk at vi skal gi opp den demokratiske nominasjonskampen. De som prøver å presse oss til side, gjør det ikke fordi de tror vi kommer til å tape de kommende primærvalgene. De gjør det fordi de har sett de samme meningsmålingene som vi har, og de vet at vi er en posisjon der vi kan vinne, utdyper Clinton.

Flere demokrater uttrykker en voksende bekymring for den splittende kampen mellom Clinton og Obama, som gjør veien åpen for republikanernes kandidat John McCain.

- Det er millioner av grunner til å fortsette denne valgkampen: Folket i Pennsylvania, Indiana og Nord-Carolina, og alle valgene som fortsatt gjenstår, sa Clinton under valgkamparbeid i delstaten Indiana.

Demokratene lei?

En fersk meningsmåling viser at demokratene er i ferd med å bli lei av den lange nominasjonsstriden i partiet. I februar mente 57 prosent at konkurransen mellom Obama og Clinton gagnet partiet. Nå er tallet ned i 44 prosent, skriver Washington Post.

Barack Obama har tidligere kalt den demokratiske nominasjonskampen «en bra film som er for lang».

- Jeg liker lange filmer, svarte Clinton tørt fra talerstolen på en skole i Indiana.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder