PÅ TURNÉ: Det blir en glad Magdi (t.v.) som holder konsert i kveld. Her er han avbildet sammen med Karpe Diem-kollega Chirag ved en annen anledning. Foto: Jan Johannessen

Karpe-Magdi: - Dette er helt fantastisk

(VG Nett) Karpe Diem-stjernen Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (26) fikk se familiens største drøm gå i oppfyllelse da Hosni Mubarak trakk seg etter 30 år som diktator.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den norske rapstjernen er halvt egyptisk. Faren har arbeidet som journalist fra Norge og skrevet kritiske artikler om det som foregikk i hjemlandet.

- De siste ti årene har han blitt nektet innreise til Egypt. Han har bare skrevet saker som vi ser som veldig opplagte, som at det skal være ytringsfrihet, at folk har krav på rettssak før de blir fengslet og om korrupsjon, forteller Magdi til VG Nett.

- Skulle tro vi vant Spellemann

Han har fulgt demonstrantenes kamp for et nytt Egypt de siste ukene, og gleden var enorm da det ble kunngjort at Mubarak er ferdig klokken 17 fredag ettermiddag.

Egypt-demonstrasjonene dag for dag

- Det er helt fantastisk. Jeg har vært på telefon med familie, og venner. Jeg får ikke tak i de som bor i Egypt. De er nok ute og feirer. Det er helt sykt. I veldig mange år har folk vært redde for å kritisere regimet, fordi du blir straffet. Når folket endelig samler seg og sier fra, så funker det.

- Først i Tunisia og nå i Egypt, sier Magdi, som har studert Midtøsten- og Nord-Afrika-kunnskap ved Universitetet i Oslo.

FEST I GATENE: Egypterne strømmet ut i gatene i Kairo fredag kveld for å feire. Foto: AFP

Karpe Diem-kollega Chirag Patel beskrev reaksjonen til Magdi på følgende måte på Twitter fredag kveld:

«Faen for et humør Magdi er i nå! Skulle trodd vi vant spellemann over Lars Vaular eller noe :) #ha ha ha :)»

Rapduoen er for tiden på turné, og holder i kveld konsert på Rognan i Nordland.

- Bare starten

- Dette er noe hele familien har drømt om lenge, forteller Magdi selv til VG Nett.

De neste dagene vil han bare feire og være glad, men påpeker samtidig at jobben på ingen måte er over i Egypt.

- Dette er en veldig god begynnelse, men det er mange utfordringer i Egypt. Det er ikke enkelt å stable på plass et demokrati etter 30 år med unntakstilstand, korrupsjon og en statsstyrt presse, påpeker 26-åringen.

Det er forsvarsrådet, en komité av militære ledere, som har tatt over makten i Egypt etter at Hosni Mubarak gikk av fredag. Hæren har gitt løfter om reformer og frie valg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder