RYDDER OPP: Her plukker den sørkoreanske marinen opp rester etter langdistranseraketten som ble skutt opp av Nord-Korea. Foto: NTB Scanpix/AP

Sør-Korea plukker opp Nord-Koreas rakettdeler

Sør-Koreas marine har iverksatt en redningsoperasjon i Gulehavet for å finne så mye som mulig av rester etter rakettoppskytningen i Nord-Korea onsdag.

Artikkelen er over syv år gammel

Den første delen av raketten falt ned i havet utenfor Koreahalvøya, mens den andre delen senere falt ned øst for Filippinene.

- Marinen vår fant en del av første rakettledd allerede onsdag ettermiddag, og en operasjon er i gang for å få tak i den.

FNs sikkerhetsråd har advart Nord-Korea mot flere oppskytninger og varslet straffetiltak. Men Kina, som har vetomakt i Sikkerhetsrådet og er det nærmeste Nord-Korea har som kan kalles en venn, advarte torsdag andre land mot å gå for langt i fordømmelsen.

- Vi beklager Den demokratiske republikken Koreas rakettoppskyting som skjedde til tross for verdenssamfunnets bekymring, sa den kinesiske UD-talsmannen Hong Lei torsdag.

- Men et svar må være forsiktig, passende og fremme fred og stabilitet på Koreahalvøya og unngå å trappe opp situasjonen, tilføyde han.

Mer om

  1. Nord-Korea

Flere artikler

  1. Nord-Koreas FN-ambassadør taler i sikkerhetsrådet

  2. Japan frykter krig - setter opp rakettskjold i Tokyo

  3. USA er villig til å bruke millitære ressurser til å forsvare seg mot Nord-Korea

  4. Kim Jong-un: – Klar til å avfyre atomvåpen

  5. Tillerson om Nord-Korea: – Vi ser ikke på denne utviklingen som en tom trussel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder