GRANAT: Thailandske arbeidere ser på stedet der en granat slo ned lørdag. Granaten skal ha blitt skutt fra Gazastripen, som ligger like i nærheten. Foto: AFP PHOTO/DAVID BUIMOVITCH

Utenlandske arbeidere såret i angrep i Israel

Tre thailandske arbeidere ble såret i granatangrep mot et jordbruksområde nær Israels grense til Gazastripen lørdag, opplyser den israelske hæren.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


To av arbeiderne har moderate eller alvorlige skader, mens den tredje ble lettere såret av granatene som ble skutt fra Gazastripen. Samtlige var gårdsarbeidere i en kibbutz i Shahar Hanegev-regionen sør i Israel, som ble truffet av minst tre granater avfyrt fra de palestinske området lørdag ettermiddag.

To av granatene landet i et åpent område, men den tredje traff kibbutzen nær grensegjerde og såret de tre arbeiderne, skriver avisa Haaretz.

- Dette er selvsagt en svært alvorlig hendelse, en av de mest alvorlige vi har opplevd den siste tiden, og den representerer en opptrapping som tilsynelatende har nådd nye høyder, sier Alon Shuster, sjef for de lokale myndighetene.

Den nærliggende byen Eshkol ble også rammet av et granatangrep lørdag, opplyser det israelske forsvaret.

- Vi vil svare på enhver terrorhandling fra Gaza, sier kilder til nyhetsbyrået DPA.

Tidligere lørdag ble en palestinsk mann skutt og drept av israelske soldater da han løp mot en veisperring på den okkuperte Vestbredden. Situasjonen har vært spesielt anspent i grenseområdene den siste tida, som følge av trefninger mellom israelere og palestinere i området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder