Strauss-Kahn mistenkt for sexovergrep

Det internasjonale pengefondets leder Dominique Strauss-Kahn er pågrepet i New York, mistenkt for et seksuelt overgrep. Han vil bli siktet i saken, opplyser politiet.

Artikkelen er over ni år gammel

BLIR SIKTET: Den potensielle presidentkandidaten og sjef for det internasjonale pengefondet, Dominique Strauss-Kahn, blir ifølge politiet siktet for seksuelt overgrep. Foto: Ap

Strauss-Kahn ble pågrepet om bord i et fly bare minutter før avgang til Paris fra John F. Kennedy-flyplassen i New York. Han ble så brakt inn til avhør, mistenkt for å ha forgrepet seg på en stuepike.

- Han vil bli siktet for seksuallovbrudd, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse, opplyser polititalsmann Paul Browne.

Ifølge polititalsmannen var den 62 år gamle franskmannen tilsynelatende på rømmen da politiet slo til mot ham.

- Det gikk opp for oss at han hadde rømt fra stedet. Han hadde lagt igjen mobiltelefonen. Vi ble gjort kjent med at han var på et Air France-fly. De holdt igjen flyet, og han ble tatt ut og er nå i politiets varetekt, sier Browne.

Strauss-Kahn skal ikke ha gjort motstand da han ble pågrepet om bord i flyet. Det er uvisst om reisen var planlagt på forhånd.

På hotellrom

SKAL HA OVERFALT STUEPIKE: På dette hotellet i New York skal den innflytelsesrike mannen ha overfalt en stuepike, ifølge jenta selv. Foto: Afp

Overgrepet skal ha skjedd lørdag på det fornemme hotellet Sofitel ved Times Square på Manhattan. Strauss-Kahn skal ifølge kilder ha overfalt en 32 år gammel stuepike på hotellrommet, skriver tabloidavisa New York Post.

Ifølge kildene skal Strauss-Kahn ha tvunget seg på stuepiken etter at han kom naken ut av badet. Kvinnen klarte å komme seg løs og varslet en kollega om hendelsen, forteller en kilde ifølge New York Post.

Like etter dro Strauss-Kahn til flyplassen.

Politiet i New York bekrefter at stuepiken skal ha klart å rømme fra hotellrommet.

- Hun ble brakt til legevakten, hvor hun fikk behandling for lettere skader, sier polititalsmann Paul Browne.

Valgkampen truet

Saken kommer svært ubeleilig for Sosialistene i Frankrike, ettersom Strauss-Kahn skal være aktuell som kandidat for dem i presidentvalget neste år. Strauss-Kahn har ligget foran sittende president Nicolas Sarkozy på gallupen.

Strauss-Kahn overtok som generaldirektør i Det internasjonale pengefondet (IMF) i november 2007. Han har tidligere vært finansminister i Frankrike og folkevalgt i den franske nasjonalforsamlingen. Han har også vært professor i økonomi ved Institut d'Études Politiques de Paris.

Det er ikke første gang Strauss-Kahn er innblandet i en sexskandale. I 2008 måtte han be sine kolleger i IMF om unnskyldning for en «feilvurdering». Den feilvurderingen var at han hadde hatt et forhold til en underordnet økonom.

Strauss-Kahn måtte også be om unnskyldning til sin kone, den profilerte fjernsynspersonligheten Anne Sinclair.

En gransking av saken konkluderte likevel med at Strauss-Kahn ikke hadde gjort seg skyldig i maktmisbruk.

Flere artikler

  1. Politiet: - Løp naken etter stuepike på luksushotell

  2. Forsvarer til pengefondsjefen: - Det var frivillig sex: - Stuepiken visste ikke hvem pengefondsjefen var

  3. Hevder politiet har tekniske beviser mot Strauss-Kahn

  4. Pengesjefen forblir i varetekt

  5. Strauss-Kahn-skandalen: Leter etter sædrester på hotellteppe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder