PÅ BESØK: Palestinernes president Mahmoud Abbas er på reise i Sør-Amerika. Fredag møtte han Hugo Chavez i Venezuela. Foto: RETUTERS

- Israel ønsker å utslette palestinerne

Vnezuelas president Hugo Chávez har kommet med nok et verbalt angrep på Israel. Denne gangen beskylder han landet for å ville utslette palestinerne.

Publisert:

I forbindelse med Irans president Mahmoud Ahmadinejads besøk tidligere denne uken, langet Chávez ut mot Israel. Da palestinernes president Mahmoud Abbas fredag var gjest i Caracas, benyttet den venezuelanske presidenten anledningen til å komme med et nytt, kraftig utfall.

- Vi er på det palestinske folkets side i kampen mot folkemordstaten Israel, som har som mål å utslette det palestinerne, sa Chávez til Abbas.

- Vi gjentar vår solidaritet og vårt engasjement for å opprette en palestinsk stat med den hellige byen Jerusalem som hovedstad, la han til.

Hugo Chávez har blitt stadig skarpere i kritikken av Israel den siste tiden. Da Israel angrep Gazastripen i slutten av desember i fjor, brøt Venezuela de diplomatiske forbindelsene med landet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder