Polititeori: - Flyvertinnen (42) ble et tilfeldig offer

KØBENHAVN (VG Nett) Politiet i København sier tirsdag kveld at det ser ut som om drapsmannen overrasket den norske kvinnen (42) på hennes hotellrom.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Ifølge sjef for drapsavsnittet Ove Dahl ved Københavnspolitiet politiet jobbet ut i fra en teori om at den 42 år gamle norske kvinnen som ble drept i København er et tilfeldig offer.

- Umiddelbart ser det ut som om hun er blitt overrasket på sitt rom. Vi mener kvinnen er et tilfeldig offer, sier Dahl da VG Nett møter ham utenfor SAS-hotellet i bydelen Amager i den danske hovedstaden.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Kontakt VG Nett!

LES OGSÅ:Håper gjerningspersonen er fanget på kamera

Gjester hørte skrik

Han tegner bilde av en veldig stille og rolig kvinne. Hun sjekket inn på hotellet sammen med tre kolleger fra SAS, hvor hun jobbet som flyvertinne, ved 16-tiden i går. Det var siste gangen hun ble sett i live. En gang i løpet av kvelden ble hun etter det politiet tror altså overrasket av sin drapsmann på rommet.

LES OGSÅ:Drept flyvertinne (42) etterlater seg to tenåringsbarn

- Vi tror hun har innrettet seg på rommet for å skulle hvile seg. Vi tror hun selv lukket opp for drapsmannen, og mener at dette har skjedd i 20-tiden, sier Da har gjester meldt om bråk i etasjen. Vi tror dette kan stamme fra denne episoden, sier sjefen for krimavsnittet til VG Nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVSPERRET: Politiet arbeidet med hunder rundt Radisson Blu-hotellet på Amager i København, og har sperret av deler av området etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Kristian Linnemann/Ekstra Bladet

Grunnen til at politiet har satt 20-tiden som et mulig drapstidspunkt, er vitner som omtrent samtidig hørte bråk i 20. etasje, hvor kvinnen var innlosjert. Vitnene skal ha hørt to bankelyder og et skrik, før det ble stille. Det hele skal ha vart i fem til syv sekunder.

- Det er to vitner, det ene i samme etasje som kvinnen bodde og det andre i to etasjer under, som har meldt seg. De forteller politiet at de hørte romestering og bråk fra rommet ved 20-tiden, etterfulgt av et skrik, sier Dahl.

Ved 22.30-tiden jobber fortsatt kriminaletterforskere på hotellrommet hvor kvinnen ble funnet.

VGTV:- Hørte bankelyder og ett enkelt skrik

LES OGSÅ:Presten: - Vanskelig å forstå for familien

Ille tilredt

LETER MED HUNDER: Politiet leter med hunder i området rundt Radisson Blu-hotellet i København etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Scanpix

Politiet har så langt ingen opplysninger som tilsier at 42-åringen ventet besøk på hotellrommet mandag kveld. Det ble heller ikke registrert bevegelser i døren inn til rommet før 20-tiden. Hun har heller ikke fått roomservice før dette.

LES OGSÅ:Låste trolig inn drapsmannen

Da vaskepersonalet låste seg inn på kvinnens rom ved 11.15-tiden onsdag, gjorde de et gruoppvekkende funn. På gulvet på hotellrommet lå kvinnen død - svært ille tilredt, og rommet bar preg av en kamp på liv og død mellom offer og gjerningsmann.

Kvinnen hadde så massive skader at politiet så langt ikke har villet si hvordan de tror kvinnen ble drept. Foruten massive skader mot hodet som kan være forenlige med stump vold, har politiet også antydet at en kniv kan ha blitt brukt under det dødelige basketaket.

VG Nett har vært i kontakt med ledelsen ved Radisson Blu-hotellet, men ingen her ønsker å kommentere drapet som er begått mot en av deres gjester.

Den 42 år gamle kvinnen, som var bosatt på Lunner i Vestoppland, etterlater seg en ektemann og to barn i tenårene. Det bekreftet Kripos overfor VG Nett tidligere tirsdag kveld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder