BEGRAVER DE DØDE: Stabler av kister står ved rekker av døde mennesker i Khao Lak. Omfanget av katastrofen fra 2. juledag er enormt. Foto: AP

Thailands statsminister: - 80 prosent av de savnede er døde

(VG Nett) Myndighetene i Thailand sier de ikke lenger trenger redningsarbeidere til katastrofeområdene etter flodbølgen i Asia.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det er for tidlig å slukke håpet for de pårørende. Å gi noen dato for dette, vil være uforsvarlig, svarte statsministeren.

Besøkte området

Thailands statsminister Thaksin Shinawatra besøkte katastrofeområdet sør i Thailand mandag, og torsdag kom han ifølge BBCs korrespondent i Thailand med følgende kunngjøring:

SÅ KATASTROFEOMRÅDET: Thailands statsminister Thaksin Shinawatra reiste til katastrofeområdene mandag. Foto: AFP

Thailandske myndigheter frykter at antallet døde kan komme opp i 7000. Bare i Takuapa-distriktet i Phang Nga-provinsen sør i landet er det funnet 3500 lik, sa Thailands innenriksminister, Bhokin Balakula, til TV-kananen Channel 9 torsdag.

Det offisielle dødstallet fra Thailand er i underkant av 2000.

Norges utenriksminister Jan Petersen ønsker ikke å spekulere på hvor mange av de savnede nordmennene som kan være døde.

- Vi legger tallene åpent ut. Men vi har ikke noe annen grunnlag enn ren gjetning på hva tallene på døde er, sa Petersen til TV 2 torsdag kveld.

430 nordmenn savnet

På pressekonferansen med Bondevik tidligere torsdag ble det slått fast at 430 nordmenn - som myndighetene vet var i området som ble rammet - fortsatt er savnet. 21 nordmenn er registrert omkommet, 19 av disse i Thailand.

Dødstallene etter katastrofen 2. juledag er ufattelige. Godt over 100 000 mennesker er bekreftet omkommet, men det er ventet at dette tallet vil stige mye. Sør i Thailand der svært mange nordmenn og andre turister har feriert, er også tallene for omkomne høye.

Khao Lak rammet fryktelig hardt

Torsdag kom det melding om at norske diplomater regner med at mellom 3000 og 4000 mennesker i Khao Lak har omkommet. Khao Lak ligger like nord for Phuket, og er et veldig populært feriested. Meldingen kom fra en anonym norsk diplomat.

Myndighetene i Thailand sier de ikke lenger trenger redningsarbeidere, men istedet hjelp fra utlandet til identifiseringen av de som er omkommet.

Savner du noen? Søk i pasientlister her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder