«Monsteret» nervøs

(VG Nett) «Monsteret fra Charleroi», Marc Dutroux, er nervøs før han skal forklare seg om den grusomme barnedrapstiltalen, forteller hans advokat.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

46 år gamle Marc Dutroux er tiltalt for å ha kidnappet seks jenter i alderen 8 til 19, holdt dem innesperret og misbrukt dem seksuelt i et hus han eide i Charleroi. Fire av dem døde i fangenskap, og da Dutroux ble pågrepet fik han tilnavnet "monsteret fra Charleroi".

Forbereder

-Vi arbeider med å forberede hans forklaring. Vi gikk gjennom den i går, men han er nervøs, forteller Ronny Baudewijn som forsvarer Dutroux.

Aktor Michel Bourlot ble tirsdag morgen møtt med jubel utenfor rettslokalet da han kom for å holde sitt åpningsforedrag mot Dutroux, Dutroux' ekskone og to andre tiltalte. De fire har vært fengslet siden 1996, mistenkt for å stå bak om kidnapping, mishandling og drap på de seks småjentene som forsvant i Belgia.

Andre som savner barn i Belgia, står utenfor rettssalen med bilder av sine kjære. Men det er ikke koblet andre forsvinninger til Dutroux og de andre tiltalte.

Hovedmann
Tirsdag starter aktoratet med sitt innledningsforedrag før forsvarerne overtar.

Aktoratet hevder at Dutroux er hovedmannen bak kidnappingen og sexmishandlingen av de seks jentene som forsvant i Charleroi. Fire av dem døde. To av dem var de åtte år gamle klassevenninnene Julie Lejeune og Melissa Russo som sultet i hjel mens Marc Dutroux holdt dem fanget i sin kjeller. Da Dutroux ble fengslet for et biltyveri, ble de overlatt til seg selv.

Både foreldrene til de drepte og ofrene for Dutroux' handlinger er tilstede i retten.

De tiltalte møter blant annet 20 år gamle Sabine Dardenne i retten. Hun var én av to jenter som slapp unna Belgias etter hvert mest forhatte mann etter 80 dager innelåst i en celle.

Den åtte år lange forberedelsen av rettssaken har skapt stort sinne i Belgia. Underveis har Dutroux en gang klart å rømme fra et rettsmøte, da han stjal pistolen til en politimann.

Nå er det et stort ønske om å få saken gjennomført uten store forsinkelser. Saken er planlagt avsluttet i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder