KOBLES: Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman knyttes til drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ifølge NYT. Foto: AP / NTB scanpix

Avis: Lydopptak kobler Saudi-Arabias kronprins til drapet på Khashoggi

Kort tid etter at Jamal Khashoggi ble drept, skal en av drapsmennene ha bedt en overordnet på telefon om å «si fra til sjefen», ifølge New York Times.

  • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Drapsmannen skal ha formidlet til sin overordnede at oppdraget om å drepe den regimekritiske journalisten var utført. Sjefen antas å være kronprins Mohammed bin Salman, skriver New York Times.

Avisen får opplysningene fra tre kilder som har hørt lydopptaket på drapet på journalisten. Opptaket er sendt fra Tyrkia til flere land, blant andre USA, Storbritannia og Canada.

les også

Al Jazeera: «Jeg blir kvalt» skal ha vært Khashoggis siste ord

Lydopptaket ses på som et av de sterkeste bevisene som knytter bin Salman til drapet på Khashoggi, som skjedde 2. oktober på det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia, skriver avisen. Kronprinsen blir ikke navngitt i opptaket, men amerikanske etterretningskilder mener «sjefen» er en referanse til bin Salman.

les også

Norge fryser nye lisenser for eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia

Tyrkiske etterretningskilder mener det var Maher Abdulaziz Mutreb, en av de 15 saudiarabiske statsborgere som ble sendt til Istanbul i forkant av drapet på journalisten, som skal ha tatt telefonsamtalen, ifølge avisen. I opptaket skal han også ha sagt «oppdraget er utført».

Mutreb, en saudiarabisk etterretningsoffiser og tidligere diplomat, har vært navngitt som en av de mistenkte bak drapet. Offiseren skal som tidligere omtalt ha spilt en «sentral rolle» i drapet.

Les også

Mer om

  1. USA
  2. Saudi-Arabia
  3. Tyrkia
  4. Drap

Flere artikler

  1. Saudi-Arabia sikter elleve for Khashoggi-drap

  2. Avis: CIA mener Saudi-Arabias kronprins bestilte Khashoggi-drap

  3. FN-etterforskning: Henrettelsen av Khashoggi var planlagt

  4. Grusomme detaljer om Khashoggi-drapet

  5. Skal ha styrt Khashoggi-drap via Skype

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder