Haaretz: Seks drept i eksplosjon på Gazastripen

Seks palestinere er ifølge Haaretz drept i en eksplosjon på Gazastripen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det har vært en eksplosjon på Gazastripen, og flere personer skal være drept eller såret.

Ifølge den israelske avisen Haaretz seks stykker mistet livet, mens tre er såret. De siterer kilder ved helsemyndighetene i den palestinske enklaven på at både de sårede og de drepte er fraktet til sykehus.

Eksplosjonen skal ha skjedd i byen Deir al-Balah, og det er uklart hva som skal være årsaken. Det har lørdag kveld kommet flere delvis motstridende meldinger.

Sjef for utenriksavdelingen i Haaretz, Asaf Ronel, skriver på Twitter at eksplosjonen skjedde under et forsøk på å uskadeliggjøre en israelsk blindgjenger som ikke gikk av i 2014 under konflikten mellom Israel og Gaza.

Senere lørdag henviser han til Hamas, som har kontrollen på Gaza, som i en uttalelse skal ha sagt at deres medlemmer ble drept i en «kompleks operasjon» ment for å svare på «sionistisk aggresjon».

Haaretz henviser til en palestinsk kilde, som skal ha fortalt avisen at tegnene peker mot at eksplosjonen skal ha skjedd etter omgang med eksplosiver i en bygning. NTB skriver at eksplosjonen skal ha funnet sted i en bolig i byen Deir al-Balah. Kilden skal også ha sagt at tegnene tyder på at de drepte var medlemmer av Hamas.

Hamas væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, bekrefter at de seks omkomne tilhørte deres gruppe og anklager Israel for eksplosjonen, dog uten flere detaljer eller bevis for påstanden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder