VÅRRONNA: 583 millioner falske Facebook-kontoer har blitt stengt i løpet av årets tre første måneder, opplyser selskapet.
VÅRRONNA: 583 millioner falske Facebook-kontoer har blitt stengt i løpet av årets tre første måneder, opplyser selskapet. Foto: AP

Facebook har stengt over 1 milliard falske kontoer siste halvår

UTENRIKS

Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 16.05.18 06:29

I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer.

Samtidig opplyser New York Times at det amerikanske Justisdepartementet og FBI har innledet etterforskning av Cambridge Analytica. De skal ha begynt med utspørring av potensielle vitner de siste ukene.

Har slettet 30 millioner innlegg

Som et svar på oppfordringen om åpenhet etter Cambridge Analytica-skandalen sa sosiale medier-giganten at de 583 millioner kontoene som er stengt i årets første kvartal, kommer på toppen av millioner av forsøk på å lage falske kontoer hver dag.

Likevel utgjør falske kontoer fortsatt mellom 3 og 4 prosent av alle de aktive Facebook-kontoene, ble det opplyst.

Falske Facebook-kontoer har fått mer oppmerksomhet den siste tiden etter det ble avslørt at Russland brukte dem til å kjøpe annonser for å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

Selskapet fortalte også at det hadde slettet nesten 30 millioner innlegg som inneholdt seksuelle eller voldelige bilder, terrorpropaganda eller hatytringer. Kunstig intelligens har hjulpet Facebook til å ta grep om 3,4 millioner innlegg – det er en tredobling fra siste kvartal i 2017.

Informasjonen kommer dagen etter at Facebook uttalte at de har blokkert 200 applikasjoner som følge av etterforskningen om misbruk av private data.

Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker.

Her kan du lese mer om