ETTERFORSKES: En kvinne ble torsdag funnet død på dette vandrerhjemmet i Göteborg. Foto: Henrik Brunnsgård / TT / NTB scanpix

Svensk politi mistenker natriumazid-forgiftning etter dødsfall på vandrerhjem

Svensk politi tror det hvite pulveret som ble funnet nær en død kvinne på et vandrerhjem i Göteborg torsdag, er det giftige og eksplosive stoffet natriumazid.

mette.bjorberg.estep@ntb.no

Politiet har ennå ikke kunnet slå fast om det mistenkelige pulveret faktisk er natriumazid, men forklarer nå hvorfor de slo full alarm og sendte en bombegruppe til stedet da de fant stoffet.

– Det sto på posen, natriumazid. Etter det har vi ikke kunnet si at det faktisk er tilfellet, men det er derfor vi mistenker at det er det stoffet, sier Morten Gunneng ved politiet til SVT Nyheter Väst.

les også

Fant kroppsdeler i Nord-Sverige – siktet mann erkjenner

Livsfarlig stoff

Natriumazid brukes blant annet i kollisjonsputer i biler. Det bidrar til å blåse opp putene nærmest umiddelbart ved behov. Å puste inn pulveret, få det på huden eller inn i kroppen kan være livsfarlig, og det er svært eksplosivt. Alle som er kommet i kontakt med stoffet, ansatte ved vandrerhjemmet, brannfolk, ambulansepersonell og politi, har fått tilbud om kontroll på sykehus.

En kvinne ble torsdag funnet død på vandrerhjemmet i Göteborg. Ifølge Dagens Nyheters opplysninger var kvinnen i 20-25-årsalderen. Gunneng påpeker at det ikke er sikkert at pulveret har noe å gjøre med kvinnens død.

les også

Norsk-iraner pågrepet for drapsplan i Danmark – kaller dansk ambassadør hjem

Til analyse

Politiet har fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål etter dødsfallet og funnet av pulveret. De satser på å få identifisert kvinnen fredag, og muligens også få avklart dødsårsak. Det kan ifølge politiet ta flere dager før man får brakt på det rene om pulveret de fant på stedet faktisk var natriumazid.

– Det er sendt til NFC (Nationellt forenciskt sentrum) for analyse, og det blir sikkert prioritert. Men vi snakker fremdeles om dager før kan si noe om det, sier Gunneng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder