SKAL INSPISERE: FN frakter OPCW-inspektørene til et hotell i Damaskus. De ankom lørdag, men har fortsatt ikke besøkt Douma og stedet der det påståtte kjemiske angrepet fant sted. Foto: Bassem Mroue / AP / NTB scanpix

USA: Russland og Syria forsinker OPCW-inspektørene

Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.

  • uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Russland: Har bevis for at Storbritannia deltok i iscenesatt kjemisk angrep i Syria

– Russiske tjenestemenn har jobbet med det syriske regimet for å sterilisere stedet for det påståtte angrepet og for å fjerne fellende bevis for bruk av kjemiske våpen, sa det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Heather Nauert torsdag.

les også

Slik kan et USA-angrep bli – og dette kan bli Russlands respons

Hun kalte Russland og Syrias grep «et forsøk på å gjennomføre sin egen iscenesatte etterforskning».

Inspektørene fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ankom Syrias hovedstad Damaskus lørdag, men har fortsatt ikke besøkt stedet der over 40 mennesker ifølge enkelte meldinger skal ha blitt drept i et kjemisk angrep 7. april.

les også

Derfor eskalerte Syria-krisen

– Vi har pålitelig informasjon som indikerer at russiske tjenestemenn jobber med det syriske regimet for å nekte og utsette disse inspektørene fra å få tilgang til Douma, sa Nauert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder