RETRETT: Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen hevder ifølge kilder at presidenten visste om det mye omtalte møtet i Trump Tower i juni 2016. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

CNN: Cohen hevder Trump visste om møtet i Trump Tower

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen sier den amerikanske presidenten visste om møtet med russerne som fant sted i Trump Tower i juni 2016, melder CNN.

 • annika.bohnenblust@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Kilder kanalen har snakket med opplyser at Cohen skal være villig til å dele denne informasjonen med spesialetterforsker Robert Mueller, som leder den pågående etterforskning av påstandene om russisk innblanding i presidentvalget. Samtidig sier kildene at Cohen ikke har noen bevis for påstandene.

les også

Trump jr.-møte i 2016 del av Muellers etterforskning

Ifølge CNN hevder Cohen å ha vært til stede da Trumps sønn, Donald Trump jr., informerte faren om russernes tilbud om informasjon som kunne være skadelig for daværende presidentkandidat Hillary Clinton.

les også

Trumps team: Løy fem ganger om Air Force One-brevet

Kort tid etter møtte Trump jr., Trumps svigersønn Jared Kushner og den daværende sjefen for Trumps valgkamp, Paul Manafort, den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

les også

Tidligere FBI-agent om Trump: «Hvorfor lyve hvis det ikke er noe å lyve om?»

Dersom Cohens påstander stemmer strider det med Trump, Trump jr., deres advokater og andre regjeringsmedlemmers gjentatte uttalelser om at Trump ikke visste om møtet før i juli i fjor.

Etter at saken ble kjent sa Trump jr. at han ikke mottok noen viktig informasjon om Clinton på møtet, og at det i hovedsak handlet om andre ting. Veselnitskaja har uttalt at hun aldri har opptrådt på vegne av Russlands regjering.

Mer om

 1. USA
 2. Donald Trump
 3. Michael Cohen
 4. Amerikansk politikk
 5. Hillary Clinton

Flere artikler

 1. Trump innrømmer motivet bak møte med russisk advokat

 2. Tidligere Trump-advokat erkjenner flere lovbrudd

 3. Russland-etterforskningen: Fire tidligere Trump-medarbeidere er til nå idømt fengsel

 4. Pluss content

  Forvirret? Alt du må du vite for å forstå Trumps Russland-drama

 5. Avis: Trump ba om at Clinton skulle bli straffeforfulgt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder