Sørgende tar farvel med sine døde under den statlige begravelsesseremonien etter brokollapsen i Genova i Italia. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix

Enorm oppmøte i brokollaps-begravelsene: – Ulykken har boret seg gjennom hjertet av Genova

De omkomne etter brokollapsen i Genova ble hedret og applaudert av en stor folkemengde under begravelsesseremonien i byen.

steinar.schjetne@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De fremmøtte var samlet i en utstillingshall som for anledningen ble brukt som et provisorisk kapell. Blomstre og bilder av ofrene prydet de mange kistene, og da presten leste opp navnene til de 38 bekreftede ofrene, ble han avløst av en lang applaus. Seremonien i Genova sammenfaller med den nasjonale sørgedagen etter ulykken.

les også

Brokollapsen i Genova: Pårørende boikotter begravelsesseremoni

– Ulykken har boret seg gjennom hjertet av Genova. Smerten er dyp, sa erkebiskop Angelo Bagnasco.

– Jeg har mistet en venn, men jeg kom hit for alle ofrene, sa Genova-beboer Nunzio Angone.

En stor del av Morandi-broen i Genova kollapset i et kraftig uvær tirsdag. Et stort antall biler og lastebiler styrtet 45 meter ned fra den ødelagte motorveibroen.

Pårørende boikotter

Sørgende tar farvel med sine døde under den statlige begravelsesseremonien etter brokollapsen i Genova. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix

Italias president Sergio Mattarella var til stede under begravelsen og snakket med flere av de etterlatte før seremonien begynte lørdag. Også visestatsminister Luigi Di Maio og innenriksminister Matteo Salvini ankom seremonien, og ble mottatt med applaus.

Halvparten av ofrenes familier har imidlertid nektet å ta del i statsbegravelsen. Enkelte foretrakk private begravelser, mens andre deltok i en boikott.

les også

Desperat søk etter overlevende etter brokollaps

– Det er staten som har skyld i dette, la dem ikke vise sine ansikter. Paraden av politikere er skamfull, sier moren til et av ofrene.

Italias regjering har på sin side gått knallhardt ut mot det italienske selskapet Autostrade Per Italia, som driftet broen, og morselskapet Atlantia. Regjeringen har anklaget eierne for å ha tatt ut profitt istedenfor å investere penger i vedlikehold, noe selskapene har bestridt.

TVERT AV: En hel seksjon av broen i Genova falt 45 meter rett ned, og tok med seg mange mennesker i døden tirsdag. Foto: Nicola Marfisi / TT NYHETSBYRÅN

Redningsarbeidet fortsetter

Samtidig fortsetter redningsarbeidere letingen etter ofre i restene av motorveibroen. Ifølge italiensk radio har antallet omkomne etter ulykken steget til 41. Den siste som er funnet, skal være en 30 år gammel mann.

Brannfolk på ulykkesstedet har funnet tre omkomne i en knust bil, melder nyhetsbyrået ANSA. Det dreier seg om en ni år gammel jente og hennes foreldre.

Dermed ser det ut til at det reelle antallet døde har steget til 42. Myndighetenes offisielle, bekreftede dødstall er imidlertid fortsatt 38.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder