OMKOM: Den italienske arkeologen og politikeren Sebastiano Tuso, som jobber for den italienske kulturministeren. Foto: Oskar/Ipa/Fotogramma/Ropi / ROPI via ZUMA Press

Disse mistet livet i flystyrten i Etiopia

En arkeolog, en toppsjef og en tidligere fotballtopp er blant de omkomne.

Det var 157 personer som mistet livet da flyet på vei fra Addis Abeba til Nairobi styrtet søndag morgen.

Statsledere fra en rekke land har de siste timene sendt ut kondolanser til de som har mistet noen, og det har også kommet frem flere opplysninger om hvem som var om bord i flyet. Røde Kors har bekreftet at en norsk medarbeider er savnet. I tillegg sto tre svensker på passasjerlisten.

Restaurant- og hotellkjeden The Tamarind Group skriver på Facebook at deres toppsjef Jonathan Seex var en av passasjerene.

– Våre tanker og bønner går til hans familie, venner, Tamarind fellesskapet og alle andre som har lidt bunnløse tap, skriver de.

På sin Linkedin profil har Seex blant annet oppgitt at han snakker flytende svensk.

OMKOM: The Tamarind Group-sjef Jonathan Seex. Foto: The Tamarind Group

Ifølge den kenyanske avisen The Nation skal minst 70 pårørende til passasjerer på ulykkesflyet ha samlet seg på flyplassen. De sier til avisen at de ikke har fått noe informasjon fra flyselskapet.

Ifølge flere av de pårørende skal de først ha fått beskjed gjennom informasjonstavlene at flyet hadde ankommet, før de fikk beskjed om at det var forsinket. Senere skal de ha blitt fortalt at flyet hadde styrtet.

Journalist på åstedet til VG: «Det ligger vrakrester, håndvesker, klær og visittkort overalt»

Blant de omkomne var også den tidligere fotballtoppen Hussein Swaleh fra Kenya. Det opplyser Det afrikanske fotballforbundet (CAF). Han har jobbet som generalsekretær i Det kenyanske fotballforbundet (KFF), som har lagt ut dette bildet i sosiale medier:

Den slovakiske politikeren og historikeren Anton Hrnko (64) sier at han har mistet kone og to barn i flyulykken.

– Det er med stor sorg at jeg meddeler at min kjære kone Blanka, sønn Martin og datter Michala døde i flykatastrofen i morgentimene i Addis Abeba i dag, skriver han på Facebook.

FN skriver på sin Facebook-side at 19 FN-medarbeidere skal ha vært på flyet, på vei til en FN miljøvernkonferanse som begynner i Nairobi på mandag. De understreker at dette tallet kan endre seg når passasjerlistene blir offentliggjort.

De skriver at det vil flagges på halv stang i morgen, og at «tankene våre er med familiene til alle de berørte.

Ifølge sjefen for Verdens matvareprogram, David Beasley, var flere av deres ansatte om bord på ulykkesflyet.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe familiene i denne vanskelige tiden, skriver han på Twitter. Han sier han ikke vet hvor mange ansatte det er snakk om.

Ifølge Sky News opplyser en FN-direktør at brite og representant for FNs ernærings- og landsbruksorganisasjon, Joanna Toole, var om bord og på vei til miljøvernkonferansen.

Italias utenriksminister opplyser at det var åtte italienere om bord i flyet. Blant dem var den italienske arkeologen og politikeren Sebastiano Tuso, som jobber for den italienske kulturministeren.

Ordføreren i den norditalienske byen Bergamo forteller at tre medlemmer fra den lokale menneskerettsorganisasjonen Africa Tremila, også var om bord i flyet.

Borgermester Georgio Gori skriver i en facebook-post at lederen i organisasjonen Carlo Spini, kona hans og kassereren Matteo Ravasio er blant de omkomne. Reisefølget skulle mellomlande i Nairobi, på vei til Sør-Sudan.

Den italienske statsministeren Giuseppe Conte har la ut en melding på Twitter etter flystyrten, der han kaller det «en sorgens dag».

Den russiske ambassaden i Etiopias hovedstad Addis Ababa, har postet navnet på de tre omkomne russiske statsborgerne som omkom i flystyrten på Twitter. De omkomne er Ekaterina Polyakova, Alexander Polyakov og Sergei Vyalikov, skriver BBC.

Ambassaden skriver videre at de er i kontakt med de omkomnes familier, og klar til å bistå dem med hjelp.

Flere medier melder også at Abdishakur Shahad, som jobber i staben til Somalias statsminister, skal være blant de omkomne.

Østerrikske medier rapporterer at tre leger var blant passasjerene. Ifølge en talsmann i et lokal mediebyrå var legene mellom og 30 og 40 år gamle, og jobbet på sykehus i byen Linz, skriver AP.

Syv franske statsborgere var om bord i flyet. Den franske presidenten Emmanuel Macron tweeter sine «dypeste kondolanser» til familiene og vennene til dem som var om bord i flyet. «Frankrike står ved siden av de kenyanske og etiopiske folk og viser deres fulle solidaritet», skriver Macron.

Også flere andre statsledere, som hadde statsborgere om bord i flyet, har lagt ut kondolansemeldinger på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder