Foto: AP / NTB scanpix Foto: VITNE: Steve Bannon er kalt inn av spesialetterforsker for å vitne om mulige forbindelser mellom Trump og Russland.

New York Times: Bannon kalt inn som vitne i Mueller-gransking

Spesialetterforsker Robert Mueller har stevnet presidentens tidligere sjefstrateg Steve Bannon til å vitne for en storjury, ifølge The New York Times.

  • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over to år gammel

Stevningen ble innlevert forrige uke som en del av Muellers gransking av mulige forbindelser mellom Russland og Donald Trumps medarbeidere, ifølge avisas kilde.

I den kontroversielle boken av Michael Wollf er Steve Bannon en av hovedkildene. Der beskriver han blant annet Trumps nærmeste medarbeidere sitt møte med Russland i 2016 som forrædersk.

les også

Steve Bannon forlater Breitbart

les også

Bannon ber om unnskyldning

Det skal være første gang Mueller har krevd at noen i Trumps indre krets vitner for en storjury i forbindelse med etterforskningen.

New York Times' kilde sier at stevningen kan være en forhandlingstaktikk, og at Mueller trolig kommer til å la Bannon slippe å vitne for en storjury dersom han i stedet lar seg avhøre av Muellers etterforskere i Washington.

Tirsdag vitnet Bannon bak lukkede dører i etterretningskomiteen i Representantenes hus, en av flere parallelle granskinger i Kongressen av mulig Russland-samarbeid.

Steve Bannon fikk sparken fra Det hvite hus i august i fjor, men støttet fortsatt Trump:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder