Her blir Kala funnet fastlenket i seriemorderens container

Kala Brown (30) hadde vært borte i to måneder. Etterforskerne som fant kidnappingsofferet sier de aldri vil glemme synet som møtte dem da de åpnet containeren.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Det var i november i fjor at politiet fant Brown lenket fast i en container på eiendommen til Todd Kohlhepp, som har tilstått å ha kidnappet og voldtatt kvinnen, samt å ha drept syv andre personer, deriblant 30-åringens kjæreste Charles Carver.

Fredag offentliggjorde påtalemyndigheten i den amerikanske delstaten South Carolina flere bilder, hundrevis av bevisdokumenter – og den sjokkerende videoen som viser øyeblikket der politiet finner den savnede kvinnen.

Ifølge ABC News har Kohlhepp inngått en avtale med påtalemyndigheten der han erklærer seg skyldig, mot å få syv livstidsdommer uten mulighet for prøveløslatelse, i stedet for dødsstraff.

Kriminalsaken som rystet USA: Fant lik og kvinne lenket fast i container

Kjæresteparet Brown og Carver hadde vært savnet siden 30. august i fjor. Da hun ble funnet, fortalte Brown politiet at eiendomsmegleren Kohlepp hadde tatt livet av kjæresten. Han ble umiddelbart pågrepet.

Sett denne? Kidnappet jente (15) holdt som sexslave i metall-bur

Se politiet bryte seg inn i containeren i videoen øverst i saken!

TILSTÅTT: Todd Kohlhepp. Foto: AP

Gjorde flere groteske funn

Kort tid senere gjorde etterforskerne flere groteske funn på mannens eiendom. I en grunn grav fant de liket av Browns kjæreste, samt restene av to andre mennesker.

Etterforskerne fant Brown etter ved hjelp av mobildata som ledet dem til Kohlhepps eiendom. Der hørte de rop og banking fra containeren.

I ettertid har politifolkene som fant 30-åringen snakket om hvordan saken har påvirket dem.

– Jeg tror vi alle så ting den dagen som vi aldri kan glemme, sa etterforskeren Bradley Whitfield til ABC News i fjor.

I avhør med politiet tilsto Kohlhepp de tre drapene, samt ytterligere fire i en motorsykkelbutikk i 2003. Han innrømte også at han hadde lenket fast Brown og voldtatt henne i containeren, som var utstyrt med en seng, mat og et stort metallbur.

Kohlepp, som er en registrert overgriper, er tidligere dømt for kidnapping.

Husker du? Bortført fra fødestuen: Funnet i live etter 18 år

Offeret: – Gjorde det jeg måtte for å overleve

I februar i år sto Brown frem i et intervju med talkshow-verten Dr. Phil for å fortelle om den grusomme tiden i fangenskap.

– Han hadde ikke lyst til å drepe meg, han ville beholde meg. Det var grunnen til at jeg gjorde det jeg måtte for å overleve, sa 30-åringen, ifølge CBS News.

Tatt for flere drap: – Mitt navn er «The Crossbow Cannibal»

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTER: Kala Brown ble funnet i live i seriemorderens container, men kjæresten Charles «Charlie» Carver ble funnet drept og dumpet i en grunn grav like ved. Foto: PRIVAT

I intervjuet forteller også Brown at kidnapperen var helt rolig da han skjøt kjæresten tre ganger i brystet.

Les også: 13-åring holdt fanget i hundebur, drept og begravet i betong

Hun fikk beskjed om å ikke gjøre noe motstand, med mindre hun ville «møte samme skjebne som Charlie».

– Han fortalte meg at det var lettere å kontrollere noen, hvis du tok bort noen de elsket.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder