FULL FYR: Brannmannskaper kjemper mot flammene i landsbyen Agrilitsa på den greske øya Evia tirsdag. Foto: Dimitris Kapadais / Intime News / AP / NTB scanpix

Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Høy varme og ekstremt tørre forhold kombinert med kraftige vinder har gjort det umulig å få kontroll på flere branner. Verst rammet er øya Evia, som ligger rett utenfor hovedstaden Athen. Der sto en hel furuskog i brann tirsdag, med flammer opptil 30 meter opp i luften.

Rundt 500 innbyggere i fire landsbyer på øya måtte tirsdag kveld evakueres.

Brannen brøt ut rundt klokken 15, og spredte seg raskt.

KREVENDE: En brannmann forsøker å få bukt med heten og ilden i skogbrannen i landsbyen Makrimalli på Evia, øya nordøst for Aten. Foto: Yorgos Karahalis / Intime News / AP / NTB scanpix

Ba om bistand

Statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt tirsdag ferien sin for å bli orientert om situasjonen. I etterkant ba Hellas om bistand fra brannfly fra EU for å håndtere brannene.

– Forholdene er ekstremt vanskelige, og vår førsteprioritet er å beskytte menneskeliv, sa Mitsotakis tirsdag kveld, ifølge avisen Ekathimerni.

Brannfly ble også satt inn for å slokke brannen på Evia, men flyene ble hindret av all røyken som også nådde helt til Aten. Helsemyndighetene i hovedstadsområdet, med sine 3,8 millioner innbyggere, rådet folk til å oppholde seg innendørs.

les også

Skogbranner i Sibir kan føre til raskere issmelting i Arktis

Også på øya Kypros og i sør i Bulgaria har det brutt ut kraftige branner

Det er ikke uvanlig med kraftige branner i Hellas i sommermånedene. I fjor omkom over 100 personer i Aten-området som følge av branner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder