CRUISESKIP: Journalister på plass ved havnen i Yokohama nær Tokyo, der cruiseskipet ligger. Smitteutbruddet om bord er det verste utenfor Kina. Foto: Mayuko Isobe / Kyodo News via AP / NTB scanpix

Ytterligere 99 er virussmittet på cruiseskip

I alt er det 454 smittede om bord cruiseskipet Diamond Princess, ifølge japanske myndigheter. Dermed har det totale antallet tilfeller av covid-19-smitte økt til over 71.000.

 • VG / NTB
 • Carina Hunshamar

Artikkelen er over 226 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Nesten halvparten av de siste som har fått påvist smitten om bord, er japanere. Diamond Princess hadde om lag 3700 mennesker om bord da det ble satt i karantene 4. februar. Så langt er 1723 av dem testet for viruset.

Amerikanske myndigheter har evakuert over 300 amerikanske passasjerer fra skipet og satt dem på to chartrede fly tilbake til USA.

Det første flyet landet mandag morgen i California. 14 av passasjerene har fått påvist smitte, opplyser USAs utenriksdepartement.

EVAKUERT: Amerikanske myndigheter har evakuert rundt 340 amerikanske passasjerer fra skipet. Her blir passasjerene fraktet i buss til flyplassen. Foto: Jun Hirata / Kyodo News / NTB scanpix

Ifølge CNN vurderer britiske myndigheter om de om skal evakuere de 74 britiske statsborgerne som var om bord cruiseskipet.

Som følge av virusutbruddet ber japanske myndigheter om å unngå alle sammenkomster som ikke er helt nødvendige. Det betyr at også den planlagte bursdagsfeiringen for keiser Naruhito den 24. februar er avlyst.

les også

WHO har gitt det nye coronaviruset et navn

Også i Kambodsja har et cruiseskip skapt problemer. Etter å ha blitt avvist av flere land, fikk skipet Westerdam med over 2000 mennesker om bord legge til kai i Kambodsja i forrige uke. Passasjerene fikk også gå i land fordi cruiseselskapet Holland America Line insisterte på at det ikke var noen smittede om bord.

Senere har det vist seg at en tidligere passasjer har fått påvist smitten idet hun ankom Malaysia.

Fikk du med deg? Kraftig økning i antall virusdøde etter ny testmetode: Dette er forklaringen

Cruiseskipets operatør forsøker nå å spore opp hundrevis av passasjerer for å få dem tilbake til skipet og finne ut om flere er smittet.

Over 71.000 smittetilfeller

Totalt 71.811 personer har fått påvist smitte av covid-19 viruset, hvorav 1775 har dødd. Fem personer har dødd av virussmitte utenfor fastlands-Kina. De fleste smittetilfellene er i Kina.

I tillegg til Kina er viruset påvist i nærmere 30 andre land, blant dem Thailand, Japan, Australia, Tyskland, USA, Canada, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige og Egypt.

Tirsdag forrige uke publiserte Folkehelseinstituttet nye tall på antall personer testet for covid-19 i Norge.

De har testet 58 personer og alle testene har vært negative. Det vil si at ingen av personene testet i Norge har infeksjon med viruset.

Helt siden de første nyhetene om det nye covid-19 viruset har det vært fokus på smittefare. Vet du hvordan du hoster og nyser riktig? Se video her:

Les også

 1. Frykter du at du er corona-smittet? Ikke oppsøk lege

  Om du har vært i Kina de siste 14 dagene og har symptomer på luftveisinfeksjon, skal du ikke oppsøke lege: – Ring…
 2. Viruseksperter har startet arbeidet i Kina

  Internasjonale og kinesiske eksperter har startet jobben med å undersøke covid-19-epidemien, som så langt har krevd 1765…
 3. USAs marine forbereder seg på pandemi

  Den amerikanske marinen forbereder seg på en pandemi – men understreker at planleggingen ikke er uttrykk for større tro…
 4. 16 myter og fakta om coronaviruset

  Det finnes ingen kur mot det nye coronaviruset. Å spise masse hvitløk eller ta en antibiotikakur vil heller ikke hjelpe.
 5. «Fake news» om coronaviruset florerer

  Både i Norge og resten av verden sprer det seg feilinformasjon om det nye coronaviruset og hvordan man kan unngå det.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Kina
 3. Japan

Flere artikler

 1. Én enkelt passasjer kan ha startet «Diamond Princess»-utbruddet

 2. Tusenvis av cruisepassasjerer i karantene etter virusutbrudd

 3. Trump om smittede på cruiseskip: – Foretrekker at de blir på skipet

 4. Innelåst på «virus-cruise»: Vil ha whisky og banan

 5. Slik sprer smitten seg på cruiseskip: – Som å gå på bar, døgnet rundt i fem dager på rad

Fra andre aviser

 1. USA evakuerer amerikanske passasjerer – men én mann nekter å gå i land

  Aftenposten
 2. UD fraråder reiser til store deler av Kina

  Bergens Tidende
 3. Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død

  Aftenposten
 4. Virusfaste passasjerer får forlate cruiseskip

  Aftenposten
 5. De trodde de skulle på luksuscruise. Nå er de virusfaste på knøttsmå lugarer. Bli med inn.

  Aftenposten
 6. Japan bekrefter 44 flere virussmittede om bord på cruiseskip

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no