CRUISESKIP: Journalister på plass ved havnen i Yokohama nær Tokyo, der cruiseskipet ligger. Smitteutbruddet om bord er det verste utenfor Kina. Foto: Mayuko Isobe / Kyodo News via AP / NTB scanpix

Ytterligere 99 er virussmittet på cruiseskip

I alt er det 454 smittede om bord cruiseskipet Diamond Princess, ifølge japanske myndigheter. Dermed har det totale antallet tilfeller av covid-19-smitte økt til over 71.000.

Artikkelen er over 49 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Nesten halvparten av de siste som har fått påvist smitten om bord, er japanere. Diamond Princess hadde om lag 3700 mennesker om bord da det ble satt i karantene 4. februar. Så langt er 1723 av dem testet for viruset.

Amerikanske myndigheter har evakuert over 300 amerikanske passasjerer fra skipet og satt dem på to chartrede fly tilbake til USA.

Det første flyet landet mandag morgen i California. 14 av passasjerene har fått påvist smitte, opplyser USAs utenriksdepartement.

EVAKUERT: Amerikanske myndigheter har evakuert rundt 340 amerikanske passasjerer fra skipet. Her blir passasjerene fraktet i buss til flyplassen. Foto: Jun Hirata / Kyodo News / NTB scanpix

Ifølge CNN vurderer britiske myndigheter om de om skal evakuere de 74 britiske statsborgerne som var om bord cruiseskipet.

Som følge av virusutbruddet ber japanske myndigheter om å unngå alle sammenkomster som ikke er helt nødvendige. Det betyr at også den planlagte bursdagsfeiringen for keiser Naruhito den 24. februar er avlyst.

les også

WHO har gitt det nye coronaviruset et navn

Også i Kambodsja har et cruiseskip skapt problemer. Etter å ha blitt avvist av flere land, fikk skipet Westerdam med over 2000 mennesker om bord legge til kai i Kambodsja i forrige uke. Passasjerene fikk også gå i land fordi cruiseselskapet Holland America Line insisterte på at det ikke var noen smittede om bord.

Senere har det vist seg at en tidligere passasjer har fått påvist smitten idet hun ankom Malaysia.

Fikk du med deg? Kraftig økning i antall virusdøde etter ny testmetode: Dette er forklaringen

Cruiseskipets operatør forsøker nå å spore opp hundrevis av passasjerer for å få dem tilbake til skipet og finne ut om flere er smittet.

Over 71.000 smittetilfeller

Totalt 71.811 personer har fått påvist smitte av covid-19 viruset, hvorav 1775 har dødd. Fem personer har dødd av virussmitte utenfor fastlands-Kina. De fleste smittetilfellene er i Kina.

I tillegg til Kina er viruset påvist i nærmere 30 andre land, blant dem Thailand, Japan, Australia, Tyskland, USA, Canada, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige og Egypt.

Tirsdag forrige uke publiserte Folkehelseinstituttet nye tall på antall personer testet for covid-19 i Norge.

De har testet 58 personer og alle testene har vært negative. Det vil si at ingen av personene testet i Norge har infeksjon med viruset.

Helt siden de første nyhetene om det nye covid-19 viruset har det vært fokus på smittefare. Vet du hvordan du hoster og nyser riktig? Se video her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder