President Donald Trump har gjenopptatt rutiner med pressekonferanse i Det hvite hus og oser av optimisme og håp, om enn ikke faktabasert, når han snakker om koronaepidemien. Nå er han mer populær blant folk enn noen gang. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Trump på sitt mest populære på grunn av koronakrisen

Donald Trump har aldri hatt mer støtte enn nå.

  • NTB

I en fersk måling fra Gallup poll svarer 49 prosent av de spurte amerikanerne at de syns presidenten gjør en god jobb, mens 45 prosent er uenig i det. Dette er på linje med de beste resultatene Donald Trump har fått hos Gallup siden han ble president i 2017.

En tilsvarende undersøkelse fra Monmouth University poll mandag viser at 46 prosent syns Trump gjør en god jobb, igjen det beste resultatet han har fått på tre år der.

les også

Ekspert: Derfor kan det bli krise i USA

Trump har samtidig fått kritikk for at USA reagerte for sent, og undervurdere hvor alvorlig corona-krisen er. Kritikere har også ment at Trump har stigmatisert Kina og amerikanere med asiatisk bakgrunn eller utseende ved å kalle coronaviruset «det kinesiske viruset».

les også

Trump: – USA er snart åpent for business igjen

Ifølge kommentator Chris Cillizza i CNN er ikke Trumps popularitet på målingene overraskende, og har neppe å gjøre med presidentens uttalelser eller faktiske tiltak mot coronakrisen å gjøre: I en kommentar skriver han at det rett og slett handler om at folket føler på at de står overfor en felles fiende, og da samler man seg bak en felles leder. Han viser til at til og med opposisjonen tenderer til å støtte sittende presidenter og statsministre i krisetider.

Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001 føyk andelen som støttet president George W. Bush i været og lå rundt 90 prosent.

Akkurat nå viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion ni av ti støtter den norske regjeringens beslutning om å videreføre av krisetiltak. I en av de siste partimålingene, gjennomført fra 16. til 23. mars av Norstat for Vårt Land , gjør statsminister Erna Solberg og Høyre sin desidert beste måling på lenge.

Les også

Flere artikler

  1. Tre gode ting for Trump

  2. Joe Biden til Bernie Sanders velgere: – Det er en plass for dere i vår kampanje

  3. Hvor dypt sitter støtten til Donald Trump?

  4. Trumps historiske mulighet

  5. Donald Trump i valgkampmodus: – Jeg tror ikke på meningsmålingene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder