Sabrina Esmael Fazal.

Sabrina Esmael Fazal. Foto: PRIVAT

Sabrina (24) drept i Brussel-terrorangrepet: Kjæresten: – Jeg aner ikke hvordan jeg skal fortelle dette til sønnen min

I en uke har Jonathan Silemani (25) ventet på nyheter om hva som skjedde med kjæresten Sabrina. I helgen fikk han beskjeden han fryktet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Onsdag forrige uke møtte VG den unge mannen utenfor militærsykehuset i Brussel. Dagen etter at et terrorangrep rystet Belgia, søkte han etter forloveden Sabrina Esmael Fazal (24).

Morgenen før var Sabrina på forelesing på sykepleierskolen der hun studerte, mens Jonathan var hjemme med parets halvannet år gamle sønn. Like etter at Sabrina forlot hjemmet kom de første meldingene om et angrep mot flyplassen. En time senere eksploderte det på metrostasjonen i sentrum.

– Da jeg hørte om angrepene tenkte jeg med en gang at jeg måtte ringe henne. Ingen svarte, men jeg visste at hun hadde lite batteri på telefonen, så jeg tenkte først at hun hadde gått tom for strøm, sa Jonathan til VG den dagen.

Få oversikten: Dette vet vi om terrorangrepet

SØKER SVAR: Mange av de skadde fra terrorangrepene mandag fikk behandling ved militærsykehuset i Brussel. Blant dem VG møtte utenfor sykehuset i forrige uke var Jonathan Silemani, som savnet kjæresten. Foto: Harald Henden VG

Vil bli savnet

I helgen kom nyheten om at Sabrina var et av ofrene etter selvmordsangrepet på metroen. Hun var på vei til en forelesning da bomben smalt rundt klokken ni tirsdag 22.mars. En time tidligere rammet to eksplosjoner avgangshallen i Brussel internasjonale lufthavn Zaventem.

Minst 32 mennesker ble drept i de to angrepene, i tillegg til tre antatte selvmordsbombere. Rundt 340 ble såret.

24 år gamle Sabrina var fra byen Ottignies i Belgia, men hadde bodd i Brussel de siste årene sammen med kjæresten. Paret hadde lille Heyden på ett år. Til NY Times forteller samboeren Jonathan at gutten var mammas øyensten.

Les også: Desperate rop om hjelp spres i sosiale medier

En sprudlende person

Ved siden av å tilbringe mye tid med sønnen, var Sabrina en sosial person som likte å være sammen med venner. Hun var også en trofast supporter når kjæresten spilte fotballkamper, forteller Jonathan.

– Hun lo alltid, sier Jonathan til NY Times.

Sabrina var fra byen Ottignies, et stykke sør for Brussel i den fransktalende delen av Belgia. Jonathan forteller at hennes store drøm var å gifte seg, noe de planla å gjøre innen kort tid.

– Jeg aner ikke hvordan jeg skal fortelle dette til sønnen min, sier Jonathan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder