IKONISKE BILDER: Bildene av den lille gutten Alan (3) står som symboler på flyktningekrisen. Foto: Nilufer Demir , Ap

Fotografen som tok bildet forteller om «skriket» fra den døde barnekroppen

Nilufer Demir gikk på stranden i Bodrum da hun plutselig så ham; den lille gutten som lå med hodet i sanden mens bølgene skyllet over ham.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Demir, som jobber som fotograf og korrespondent for det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan, stivnet til da hun så pjokken i rød T-skjorte, blå bukser og svarte sko.

– Det var ikke noe mer man kunne gjøre for ham. Det var ikke noe som kunne bringe ham tilbake til livet, sier hun til CNN Tyrkia, en søsterstasjon av CNN.

Så hun gjorde det eneste hun kunne gjøre; løftet kameraet og tok bilder.

– Det var ikke noe å gjøre bortsett fra å fotografere ham ... og det var akkurat det jeg gjorde. Jeg tenkte «dette er den eneste måten jeg kan gi uttrykk for skriket fra hans tause kropp», sa Demir (29) da hun ble intervjuet på direkten torsdag.

Ikoniske bilder

De ikoniske fotografiene har rørt en hel verden og fått mange til å forstå hvilke enorme lidelser flyktningkrisen innebærer.

BBC spør seg; har ett bilde fått oss til å endre synet på flyktninger?

Det var natt til 2. september at syriske Alan Kurdi (3) og familien klatret om bord i gummibåten ved sjøkanten i Bodrum i Tyrkia.

Både Alan, storebroren Galip (5) og moren Rehan (35) omkom da båten de satt i, kantret i sjøen jmellom Tyrkia og Hellas. (NB! Sterke bilder)

Ifølge CNN har faren Abdullah Kurdi (40) fortalt at familien ville forsøke å ta seg til Sverige.

Det skal ha vært familiens fjerde forsøk på å komme seg over til Europa. Men turen gikk forferdelig galt.

Dette er Alans historie. (krever innlogging)

DRUKNET: Den 3 år gamle gutten Alan druknet da familien forsøkte å flykte fra Tyrkia til Hellas. Bildene av den druknede gutten har rystet en hel verden. Foto: , Ap

Begravet

Nå er lille Alan begravet i Kobane, den krigsherjede byen i Syria som han og familien flyktet fra.

Sønderknust fulgte pappa Abdullah kona Reyhan, sønnene Alan (3) og Ghalib (5) den lange veien hjem. Faren har tidligere fortalt hvordan han kjempet en desperat kamp for å redde barna sine.

Familien flyktet fra Kobane, en by der IS og kurdiske styrker har ført en nådeløs krig det siste året. I september i fjor okkuperte IS byen, før de ble drevet ut i vinter.

Mer enn 260 000 flyktninger og migranter har krysset Middelhavet så langt i år, ifølge UNHCR.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder