Bombetrusler mot SAS-fly var ikke reelle

Flyene har landet trygt

Bombetruslene mot to SAS-fly på vei fra Oslo og Stockholm til Brussel, var ikke reelle, opplyser belgisk påtalemyndighet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Belgisk påtalemyndighet opplyser onsdag kveld til RTBF at truslene mot to SAS-fly ikke var reelle.

Trafikken går igjen som normalt ved Brussel lufthavn Zaventem.

Til VG bekrefter SAS' pressekontakt Cathrine Sandegren at trusselen rettet seg mot to av deres fly på vei fra Oslo og Stockholm. Disse har landet trygt, og passasjerene blir tatt hånd om på flyplassen.

– Videre vil vi fokusere på å svare på spørsmål og gi informasjon til passasjerene og besetningen, forteller hun.

Det var Dagbladet som først fikk bekreftet at de to SAS-flyene var utsatt for trusler.

Dreide seg ikke om en «spesifikk trussel»

Flyplassens kriseplan ble iverksatt da bombetruslene kom ved 19-tiden torsdag. Det ene flyet landet trygt i Brussel, mens det andre ble videresendt til Toulouse i Frankrike, melder kringkasteren.

Krisesenteret til Belgias myndigheter opplyser ifølge VTM at det ikke dreier seg om en «spesifikk trussel». Nettavisen Het Laatste Nieuws siterer anonyme kilder på at trusselen ble formidlet via en twittermelding.

Belgias innenriksminister Jan Jambon sier trusselen er alvorlig nok til å iverksette tiltak, men sier samtidig at «det er ingen grunn til panikk». Belgiske luftfartsmyndigheter opplyser til kringkasteren VRT at flyplassens kriseplan er iverksatt.

Politiet på Gardermoen har ikke fått beskjed om trusselen mot SAS-flyene, bekrefter de overfor VG.

Det skal også ha kommet inn en bombetrussel mot Air Arabia Maroc, som ble omdirigert og landet på flyplassen i Toulouse, ifølge VRT.

22. mars sprengte to selvmordsbombere seg selv i avgangshallen på den samme flyplassen. Om lag en time senere sprengte en tredje selvmordsbomber seg ved metrostasjonen Maelbeek i den belgiske hovedstaden. 32 mennesker ble drept i angrepene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder