En båt som er i ferd med å kantre i Middelhavet, fotografert av den italienske kystvakten utenfor Libyas kyst 24. mai. Flere tusen har dødd i forsøket på å krysse middelhavet i år. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Handout Reuters

Over 100 døde båtflyktninger funnet i Libya

Over 100 døde båtflyktninger er funnet etter et forlis utenfor kysten av Libya, opplyser en talsmann for den libyske kystvakten.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Oberst Ayoub Gassim opplyser til nyhetsbyrået Associated Press fredag ettermiddag at minst 104 lik er blitt hentet opp av vannet i nærheten av byen Zuwara på Libyas vestkyst. Dødstallet er ventet å stige, tilføyer han.

Han opplyser at flyktningenes tomme båt ble funnet torsdag, og sier det er mulig at skipet kantret allerede onsdag. Gassim anklager Europa for ikke å gjøre annet enn å «telle lik» i forsøket på å stanse det han kaller ulovlig migrasjon fra Libya.

Les også: Redningsarbeidere hentet opp død baby i Middelhavet

Flere tusen har druknet i år

Torsdag kveld meldte nyhetsbyrået Reuters at minst 85 flyktninger og migranter var funnet døde på en strand i nærheten av Zuwara.

Reuters siterte en hjelpearbeider i Røde Halvmåne, som opplyste at ofrene ble funnet etter å ha drevet i land i nærheten av byen Zuwara. Likene ble beskrevet som ille tilredt, og det var ikke mulig å si hvor lenge menneskene hadde vært døde.

Se også: Slik jobber nettverkene som smugler asylsøkere til Europa

En talsmann for kystvakten i Libyas hovedstad Tripoli hevdet overfor Reuters torsdag at ingen flyktningbåter var blitt fanget opp i området i løpet av de siste par dagene. Høy sjø har hindret kystvakten i å patruljere, opplyser han.

Hittil i år har flere tusen flyktninger og migranter druknet i forsøket på å krysset Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder