Pelle (41) ble jaget opp i lyktestolpe av illsint elg: – Shit, det her kommer ikke til å gå bra

Pelle Wahlgren (41) fikk et ublidt møte med skogens store konge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var da Wahlgren i går ettermiddag kom kjørende til spinningtime langs veien i Haninge kommune, sør for Stockholm, at han først fikk øye på den firebeinte skapningen.

Elgen blokkerte veien for en mann på rulleski, og som en god samaritan, bestemte Wahlgren seg for å parkere bilen og forsøke å skremme bort dyret så rulleskigåeren kunne komme seg forbi.

Se den elgeville videoen i toppen av saken!

Flyktet til nærmeste lyktestolpe

Det viste seg ikke å være det lureste trekket.

– Elgen snudde og begynte å gå mot meg. Han hadde ørene rett bakover, og blåste neseborene ut. Jeg tenkte «shit, det her kommer ikke til å gå bra», sier han til VG.

Han fikk øye på nærmeste lyktestolpe.

– Jeg tenkte at jeg måtte klatre opp, fort som f..., sier han.

Det var Aftonbladet som omtalte den elgsklusive saken først.

Elgen virket såpass aggressiv at Wahlgren måtte klatre opp flere hakk. Det var aldri snakk om å komme seg bort til bilen, som sto parkert rundt 50 meter unna.

Høydeskrekken gjorde ikke episoden noe hyggeligere for 41-åringen.

FRA ASKEN TIL ELGEN: Pelle har høydeskrekk, men det fristet enda mindre å møte skogens store konge på flatmark. Foto: Privat

Har høydeskrekk

– Jeg klatret nesten tre meter opp, og jeg er redd for høyder. Jeg er sikker på om han hadde dyttet bort i stolpen, så hadde den falt sammen. Det er klart man blir redd, fordi sinte elger ikke er til å leke med, sier han lattermildt.

Les også: Mannevond elg jaget kvinne opp i tre

Flere bilister kom til og forsøkte å skremme elgen bort ved å tute. En bilist lyktes til slutt ved å kjøre opp på gangveien for å jage bort den sinte skapningen, og etter et flere minutter langt drama kunne Wahlgren til slutt komme seg ned i sikkerhet.

– Jeg satt ikke akkurat der oppe og lo. Men det var hvertfall en god oppvarming til spinningtimen, sier han.

Fikk du med deg? Elg ramlet gjennom tak og ned i hundegård

Det finnes ingen nye opplysninger om elgen, men alt tyder på at den fortsatt er «on the moose». Den siste observasjonen av dyret ble gjort på en skolevei i området i går, ifølge Aftonbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder