Dommeren: - Bevisene var overveldende

DØMT: Den tidligere fotballstjernen OJ Simpson må tilbringe de neste 15 årene i fengsel, etter å ha blitt dømt for kidnapping og væpnet ran. Foto:

OJ Simpson dømt til 15 års fengsel

(VG NETT) Den tidligere fotballstjernen OJ Simpson ble fredag kveld dømt til minimum 15 års fengsel for væpnet ran og kidnapping.

Artikkelen er over 11 år gammel

Det var i september 2007 at Simpson og fire medsammensvorne brøt seg inn på et hotellrom i Las Vegas med våpen for å ta tilbake flere samlerobjekter fra Simpsons fotballkarriere. Ifølge Simpson var disse stjålet fra ham, og han mente han hadde rett til å hente sine egne eiendeler.

Under rettssaken ble 61-åringen og hans medsammensvorne kjent skyldig på alle de tolv punktene de var tiltalt for, der væpnet ran og kidnapping var de alvorligste punktene. Simpson har sittet i varetekt siden dommen falt i oktober. Blant annet skal lydopptak fra ranet ha veid tungt som bevis mot den tidligere fotballstjernen som også har hatt roller på filmlerretet.

Alt på bånd

Før fredagens straffeutmåling har det eneste spenningsmomentet vært hvor lang tid den tidligere fotballstjernen måtte tilbringe i fengsel. Tidlig i oppsummeringen fra dommer Jackie Glass var det klart at Simpson og hans forsvarere ikke hadde nådd fram med sitt ønske om en mild dom.

- Bevisene er overveldende. Alt i denne saken er på bånd. Det er svært sjelden jeg som dommer har mulighet til å høre hele hendelsesforløpet, slik vi har kunnet gjøre i denne saken, sa Glass.

Også Simpsons medtiltalte Clarence Stewart ble dømt til 15 års fengsel.

Gråtkvalt

Like før dommen falt holdt en gråtkvalt Simpson en siste forsvarstale, der han forsøkte å overbevise dommeren om at han ikke mente ikke å skade noen.

- Jeg beklager hvis jeg har såret noen. Jeg har aldri hatt noe noen problemer her i Nevada, faktisk kom jeg hit for å gifte meg, ikke for å få tilbake tingene mine. Men når muligheten bød seg, grep jeg den. Men jeg mente aldri å stjele fra noen, sa Simpson.

LES OGSÅ:OJ Simpson i pornofilm

LES OGSÅ:Simpsons datter fikk samfunnstjenste

14 år har gått siden Simpson ble frikjent for drapet på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes nye kjæreste. Men selv om Simpson ble frikjent, ble han etter et sivilt søksmål fra ekskonas pårørende dømt til å betale oppreisning til familien.

Flere artikler

 1. O.J. kan få livstidsdom - i dag

 2. Amerikansk politi tester kniv fra O.J. Simpson-eiendom

 3. O.J. Simpson prøveløslatt etter ni år i fengsel

 4. Løslatt O.J. Simpson i video: – Ingenting har forandret seg

 5. OJ Simpson prøveløslates tidligst 1. oktober

Fra andre aviser

 1. Dømt til 15 års fengsel

  Bergens Tidende
 2. O. J. Simpson får minst 15 år i fengsel

  Aftenposten
 3. Dømt til 15 års fengsel

  Fædrelandsvennen
 4. O. J. Simpson får 15 år i fengsel

  Fædrelandsvennen
 5. O.J. Simpson dømt til 15 års fengsel

  Fædrelandsvennen
 6. Ble tilbudt redusert straff

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no