FØR OG ETTER: Alt så bekmørkt ut for Hope (3) ved inngangen til 2016. Nå er han verdenskjent, frisk og rask.
FØR OG ETTER: Alt så bekmørkt ut for Hope (3) ved inngangen til 2016. Nå er han verdenskjent, frisk og rask.

Sulten, syk og alene – så ble han reddet: Nå er «heksegutten» Hope (3) på bedringens vei

UTENRIKS

Den lille gutten var radmager, forlatt og full av sykdommer. Nå har Hope fått livet tilbake.

Publisert: Oppdatert: 01.04.16 21:19

I februar skrev VG om Hope (3), som ble reddet av danske Anja Ringgren Lovén etter å ha blitt utstøtt av landsbyen sin. Den nigerianske gutten ble i fjor kastet på gaten, angivelig mistenkt for å være en heks. I åtte måneder livnærte han seg på mat som han ble gitt av tilfeldig forbipasserende, før Lovén fant han 31. januar.

BAKGRUNN: Slik reddet hun livet til Hope

Lovén er direktør i danske DIN Nødhjælp og grunnlegger av the African Children’s Aid Education and Development Foundation. Sammen med sin nigerianske kjæreste driver hun et barnehjem i Nigeria.

Denne uka har Lovén publisert nye bilder av Hope på sin Facebook-profil, og to måneder på det danske barnehjemmet ser ut til å ha gjort underverker med den lille guttens helse.

«Som bildene viser, nyter Hope virkelig at han har fått 35 søsken som tar seg godt av ham, leker med ham, leser med ham og sørger for at han får masse kjærlighet», skriver Lovén på Facebook.

Triste tall fra Afrika: To millioner barn under fem år dør hvert år

Hun skriver også at Hope har fått påvist en medfødt sykdom, som gjør at han må operers neste uke.

«Det er en operasjon som legene har utført mange ganger, så Hope får det snart fint igjen», skriver hun.

Til VG sier Lovén at Hope har blitt svært aktiv og en sterk liten gutt på nå 14 kilo - mot 5,5 da de fant ham.

– Han har utviklet en personlighet som er veldig positiv. Han er en gutt med mye humor, og han smiler faktisk hele tiden. Han er alltid glad og elsker å leke med de andre barna. Det er rett og slett fantastisk å følge utviklingen hans!

De andre barna tar ifølge Lovén godt vare på den nye lekekameraten sin.

– De så alle sammen hvordan han så ut da vi reddet ham, så de er veldig forsiktige med ham.

Selv om Hope ikke har begynt å snakke ennå, har det begynt å komme noen små ord fra ham. Om noen år vil gutten begynne på skole, slik at han er sikret en utdannelse og en trygg fremtid.

Historien om Hope har vakt stor oppsikt, og det lille mirakelet er omtalt av flere av de største mediene rundt om i verden.

Også i Norge har han rørt mange hjerter. Blant annet har politimann Bjørn Druglimo samlet inn drakter fra alle toppfotballagene i landet.

Barn i nød: Disse bildene har rystet verden

– Det er en spesiell sak som har rørt mange, også oss. Jeg er takknemlig for at vi får lov til å bidra, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2.

Her kan du lese mer om