SØRGER: Folk i Nice møtte opp i hopetall for å minnes ofrene etter at en lastebil kjørte på en stor folkemengde torsdag kveld. Foto: Kyrre Lien VG

Minnes ofrene etter Nice-angrepet med blomsterhav og bamser

NICE (VG) Så har også mektige Promenade des Anglais fått sitt sted for ubegripelig sorg. Her minnes ofrene med kosebamser, blomster, sjokolade og sørgende mennesker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Allerede tidlig i formiddag strømmet fastboende og turister fra hele verden til den lille åpne plassen hvor Avenue De Verdun møter den gigantiske strandpromenaden.

Noen bar på store buketter, andre på en rød rose. Noen tok med favorittsjokoladen til de som gikk bort. Barn hadde med seg sine kosedyr, enten for å trøste seg selv med, eller for å gi bort til minne om dem som gikk bort.

Les mer: Etterlyser foreldrene til skadede barn etter Nice-terroren

Vil samles mot barbariet

Raskt fikk Promenade des Anglais og Nice sitt eget blomsterhav, slik vi før har sett det i Oslo, Paris, Brussel og alle andre steder hvor terroren har herjet.

Les også: Den antatte gjerningsmannen skal ha vært en ensom ulv

En italiensk gatesanger begynte å synge bemerkelsesverdige glade sanger:

–Fordi vi ALDRI skal ha frykt, forkynte ham.

En marokkansk gjest satte fra seg en potte med hvite roser med påskriften fra den franske revolusjonen som senest ble feiret i går: Liberte, egalite, fraternite (frihet, likhet, brorskap) supplert med «La oss stå sammen mot barbariet».

SAMLES: 84 mennesker er drept og over hundre er skadet etter at en lastebil kjørte ned en stor folkemengde på promenaden i Nice i Frankrike. Foto: Kyrre Lien VG

Satte ned lys

Ved siden av en gravid kvinne i hijab sto en liten fransk gutt på ni-ti år. Sammen med moren sin satte han ned et lys og en blomst for å hedre ofrene for den ufattelige tragedien.

Se også: Dette vet vi om Nice-massakren

Tre solsikker er også plassert i det voksende blomsterhavet: «Disse tre solsikkene er symbolet på tre liv reddet på denne plass. Vi som ble reddet tenker på dere som ikke ble reddet».

Fredag kveld arrangeres det en minnestund i katedralen i Nice.

Fanklubb: – Alle er Nice-supportere

Også supportere fra den etterhvert store fotballklubben i Nice – OGC Nice – ville vise sin støtte: Representanter fra den hardbarkede gruppen «Ultras Populaire Sud» hengte opp et supporterskjerf og et banner med det gamle mottoet for Nice by: «Nicaea civitas fidelissima» – Nice er den lojale byen.

Slik forklarte styremedlem i supportergruppen – Guillaume Lejeas – hvorfor:

– Vi vet ennå ikke om vi mistet noen trofaste supportere i natt, men vi håper at hele verden i dag er supportere av Nice.

STRANDPROMENADE: Flaggene henger på halv stang etter den grufulle tragedien i Nice. Foto: Kyrre Lien VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder