100 nakne kvinner møter Trump

Skal være del av storstilt fotokunst-installasjon

Hundre nakne kvinner blir synet som møter republikanernes presidentkandidat Donald Trump når han ankommer landsmøtet i Cleveland, Ohio mandag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De hundre nakne kvinnene skal alle bære store, runde speil, og de er en del av den amerikanske kunstneren og fotografen Spencer Tunicks kunstinstallasjon i forbindelse med det republikanske landsmøtet.

Naken-fotografier

Ifølge amerikanske medier skal fotografen ha planlagt den høyst spesielle kunstopptredenen i årevis, helt siden Trump bare var en styrtrik reality-TV-figur i New York.

Kunstverket er kalt «Everything She Says Means Everything».

Tunick har tidligere hatt store naken-arrangementer og fotografi-tilstelninger med nakne kropper flere steder i verden, helt siden 1994. Vanligvis bruker han begge kjønn, men denne gangen er bare kvinner invitert.

Mann-kvinne-dynamikk

– Jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle bli en slik oppmerksomhet mot denne mann-kvinne-dynamikken på dette enorme arrangementet, sier Tnick til nettstedet Esquire.

Så hva er poenget med speilene, da?

– Speilene kommuniserer at vi er en refleksjon av oss selv og verden som omgir oss, sier kunstneren, som håper at budskapet når fram til så vel demokrater som republikanere, sier Tunick til nettstedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder