BLE FRIKJENT: Den pakistanske jenta Rimsha Masih (i grønt), som har vært anklaget for å ha brent sider fra Koranen, er uskyldig. Nå har også mullaen som anklaget henne for blasfemi blitt frikjent. Foto: REUTERS

Pakistansk domstol frifant blasfemi-mulla

En pakistansk domstol har frikjent mullaen som anklaget en kristen jente for blasfemi, for deretter selv å bli anklaget for det samme.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den 14 år gamle kristne jenta Rimsha Masih ble pågrepet i august 2012, etter at muslimske naboer hadde anklaget henne for å ha brent sider fra Koranen.

De påståtte bevisene for dette ble overlevert til politiet av mulla Hafiz Mohammed Khalid Chishti.

Saken vakte sterke internasjonale reaksjoner og etter tre uker i varetekt ble Rimsha løslatt mot kausjon. Siktelsen ble senere trukket tilbake, men familien fant det tryggest å flykte til Canada.

Mullaen ble deretter selv anklaget for å ha skjendet Koranen og for å ha fabrikkert bevis mot 14-åringen, men lørdag ble han frifunnet av en domstol i Islamabad.

- Retten har avvist alle anklager mot Khalid Chishti og har frifunnet ham, opplyser forsvareren Wajid Ali Gilani.

Ifølge Gilani gikk samtlige vitner tilbake på sine forklaringer, og retten fant det derfor ikke bevist at mullaen hadde gjort noe galt.

Blasfemi blir sett på som en svært alvorlig forbrytelse som kan straffes med dødsstraff i Pakistan, der 97 prosent av innbyggerne er muslimer.

I 2011 ble de to politikerne Salman Taseer og Shahbaz Bhatti drept i attentat etter å ha tatt til orde for å lempe på blasfemiloven.

Den kristne fembarnsmoren Aasia Bibi ble dømt til døden for blasfemi i november 2010, etter at andre kvinner hadde anklaget henne for å ha kommet med nedsettende kommentarer om profeten Muhammed. Bibi sitter fortsatt i fengsel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder