Trebarnsfar døde etter Gangnam Style-dans

(VG Nett) Den irske trebarnsfaren døde foran sin kone og sine kolleger etter å ha danset Gangnam Style på julebord.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Julebordet i England tok en uventet vending etter at den 46 år gamle iren Eamonn Kilbride hadde fullført sin versjon av dansen til Psys Gangnam Style.

Han er langt fra den første som har prøvd seg på dansetrinnene til Gangnam Style, som har verdens mest sette video på YouTube med over 940 millioner visninger og ble kåret til 2012s åttende beste sang av VG. Tidligere har Madonna, Sør-Koreas ambassadør i Norge Byong-Hyun Lee, FNs generalsekretær Ban Ki-moon og mange andre danset og parodiert hestedansen til Psy.

Etterlater seg tre barn

Men da Kilbride var ferdig med sin dans, kollapset han med brystsmerter og døde foran sin kone og sine kolleger, ifølge Irish Independent.

Kilbride feiret også sin kones bursdag da ulykken inntraff, og etterlater seg videre tre barn på 22, 21 og 18 år. Nå berømmer enken, Julie, sin tidligere mann, som hun var sammen gjennom 23 år.

Elsket av kona

- Han var en super familiefar og jobbet hardt. Eamonn var alltid festens midtpunkt og elsket å danse, sier hun ifølge Irish Independent, og fortsetter:

- Han var oppe på scenen og underholdt alle. Så sa han at han kjente smerter, før han bare kollapset.

- La damene danse rundt deg

Nå advarer kardiologkonsulenten Bernard Keavney, som er professor ved Universitetet i Newcastle, middelaldrende menn mot å overanstrenge seg på julebord.

- Sjansen for at du ender opp død er veldig liten, men som med all annen trening man ikke er vant med bør man tenke over hvor mye man skal anstrenge seg. La heller damene danse rundt deg, sier han, og legger til:

- Jeg vil for all del ikke forby eller si at folk må unngå å danse til Gangnam Style nå under helligdagene, men ikke kast deg inn i noe som du blir overanstrengt av uten grundige forberedelser.

Andre råd

Han legger også til at det er mange andre råd man burde følge for ikke å oppleve ubehag.

- I forbindelser med julebord er det viktig å ikke konsumere for mye alkohol samtidig som man sørger for ikke å bli dehydrert, avslutter han.

En talsmann for politiet i Lancashire sier at politiet ikke mistenker at det ligger noe kriminelt bak hendelsen, ifølge Irish Independent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder