HARDT RAMMET: En helsearbeider fra Leger Uten Grenser ved et behandlingssenter for ebolasyke i Liberias hovedstad Monrovia. Foto: Reuters/NTB scanpix Foto:Stringer,Reuters

Amerikansk TV-fotograf smittet av ebola

Ashoka Mukpo (33) jobbet som frilanser for NBC og begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken.

Artikkelen er over fem år gammel

Torsdag ble han testet for ebola av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser, og kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

– Vi gjør alt vi kan for å sørge for at han får best mulig behandling. Han vil bli fløyet tilbake til USA for å få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier NBC News-sjef Deborah Turness.

Flere i karantene

Flere NBC-journalister som har jobbet med 33-åringen, vil også bli sendt tilbake til USA hvor de vil bli satt i karantene. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av dem er smittet.

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

ISOLERT: Mannen som fikk påvist ebola i USA, blir behandlet på dette sykehuset i Texas. Foto:Mike Stone,Reuters

Tidligere denne uken ble det kjent at en person for første gang har fått diagnosen ebola i USA. Dette er trolig også det første tilfellet av ebola utenfor det afrikanske kontinentet.

Mannen er liberisk statsborger, og alt tyder på at han ble smittet i hjemlandet før han nylig reiste til USA. Myndighetene i Liberia ønsker å straffeforfølge mannen fordi han ikke fortalte at han hadde vært i kontakt med en ebolasmittet slektning før han reiste ut av landet.

– Skremmende utsikter

Ved siden av Liberia er det Sierra Leone som er hardest rammet av ebola-epidemien. Så langt er over 3.300 mennesker bekreftet døde av sykdommen i Vest-Afrika.

– Vi står overfor de skremmende utsiktene til en epidemi som spres som ild i tørt gress gjennom Sierra Leone, med et antall nye smittede som dobles hver tredje uke, sa Rob MacGillivray fra Redd Barna nylig.

Lederen for FN-organisasjonen UNMEER, som jobber med å bekjempe ebola, mener kampen mot sykdommen er den viktigste utfordringen verden står overfor nå.

– Denne krisen tar ikke slutt før det ikke er noen flere tilfeller av ebola, sier UNMEERs leder Anthony Banbury.

Mer om

  1. Ebola
  2. USA
  3. Liberia

Flere artikler

  1. Ebola-tilfeller øker kraftig i Sierra Leone

  2. WHO: Ebola-epidemien større enn antatt

  3. Nytt ebola-tilfelle i Mali

  4. Ebola-utbruddet i Vest-Afrika: Dumper sine døde slektninger i gatene

  5. Slik har det gått med de ebola-smittede hjelpearbeiderne

  6. Ebolapasient har landet i Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder